Rolady wołowe
m7
Moje ulubione rolady, z ryżem wychodzą bardziej syte:)
0
2 / 1
Moje ulubione rolady, z ryżem wychodzą bardziej syte:)
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 łyżecz. ryż biały
4 łyżecz. musztarda
2 łyżecz. papryka czerwona słodka
0.25 szkl. śmietana 18%
4 szt. wołowina chuda
0.50 szt. marchew
1 szt. cebula
2 szt. ogórki kiszone krakus
1 szt. sól
1 szt. ziele angielskie
1 łyżka przyprawa do gulaszu
1 łyżka przyprawa typu vegeta
1 łyżka mąka pszenna tortowa
10 dag. boczek wędzony
Przygotowanie
Płaty mięsa rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą, pieprzem, smarujemy z jednej strony musztardą.
Boczek, cebulę, ogórki i marchew kroimy w kostkę, układamy na mięso, posypujemy po łyżeczce ryżu. Mięso składamy na pół, owijamy dokładnie nitką.
Tak przygotowane rolady smażymy na oleju na małym ogniu, przyprawiamy papryką , vegetą, przyprawą do gulaszu. Jak mięso zacznie się przypiekać odsączamy nadmiar oleju , polewamy wodą, dodajemy ziele i liść laurowy i dusimy do miękkości mięsa (cały czas dolewając wodę) Wyjmujemy mięso, zostawiamy sos, zagęszczamy mąką i śmietanką , wkładamy z powrotem mięso (gotujemy chwilkę) i gotowe!!!!