Example thumb
0

Składniki

4 Łyżeczki
ryż biały
4 Łyżeczki
musztarda
2 Łyżeczki
papryka czerwona słodka
0.25 Szklanki
śmietana 18%
4 Sztuki
Wołowina chuda
0.5 Sztuki
marchew
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ogórek kiszony
1 Sztuka
sól
1 Sztuka
ziele angielskie
1 Łyżka
Przyprawa do gulaszu
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
10 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Płaty mięsa rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą, pieprzem, smarujemy z jednej strony musztardą.
  2. Boczek, cebulę, ogórki i marchew kroimy w kostkę, układamy na mięso, posypujemy po łyżeczce ryżu. Mięso składamy na pół, owijamy dokładnie nitką.
  3. Tak przygotowane rolady smażymy na oleju na małym ogniu, przyprawiamy papryką , vegetą, przyprawą do gulaszu. Jak mięso zacznie się przypiekać odsączamy nadmiar oleju , polewamy wodą, dodajemy ziele i liść laurowy i dusimy do miękkości mięsa (cały czas dolewając wodę) Wyjmujemy mięso, zostawiamy sos, zagęszczamy mąką i śmietanką , wkładamy z powrotem mięso (gotujemy chwilkę) i gotowe!!!!

Opis

Moje ulubione rolady, z ryżem wychodzą bardziej syte:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!