Rolady wołowe

m7
Rolady wołowe

0

2 / 1

Moje ulubione rolady, z ryżem wychodzą bardziej syte:)

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 łyżeczka ryż biały

4 łyżeczka musztarda

2 łyżeczka papryka czerwona słodka

0.25 szkl. śmietana 18%

4 szt. wołowina chuda

0.50 szt. marchew

1 szt. cebula

2 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. sól

1 szt. ziele angielskie

1 łyżka przyprawa do gulaszu

1 łyżka przyprawa typu vegeta

1 łyżka mąka pszenna tortowa

10 dek. boczek wędzony

Przygotowanie


1

Płaty mięsa rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą, pieprzem, smarujemy z jednej strony musztardą.

2

Boczek, cebulę, ogórki i marchew kroimy w kostkę, układamy na mięso, posypujemy po łyżeczce ryżu. Mięso składamy na pół, owijamy dokładnie nitką.

3

Tak przygotowane rolady smażymy na oleju na małym ogniu, przyprawiamy papryką , vegetą, przyprawą do gulaszu. Jak mięso zacznie się przypiekać odsączamy nadmiar oleju , polewamy wodą, dodajemy ziele i liść laurowy i dusimy do miękkości mięsa (cały czas dolewając wodę) Wyjmujemy mięso, zostawiamy sos, zagęszczamy mąką i śmietanką , wkładamy z powrotem mięso (gotujemy chwilkę) i gotowe!!!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły