Rolady gajowego
m7
Rolady gajowego to danie idealne na obiad lub gorącą kolację.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
607
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Rolady gajowego to danie idealne na obiad lub gorącą kolację.
15
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg łopatka wieprzowa
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. ziele angielskie
300 g pieczarki
100 g papryka
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szt. cebula
1 szt. ząbek czosnku
1 szt. wykałaczki
1 szt. liść laurowy
1 łyżka bułka tarta
5 łyżka oliwa
4 łyżka oliwa do smażenia
1 łyżka maggi
Przygotowanie
Łopatkę umyć, pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem do mięsa.
pieczarki oczyścić pokroić w kostkę lub plasterki, podsmażyć, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażać.
doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać bułkę tartą i wymieszać.
na rozbite płaty mięsa nakładać farsz, zwijać rolady i spiąć wykałaczkami.
każdą roladę obtoczyć w mące i podsmażyć z każdej strony.
na tłuszczu na którym smażyły się rolady podsmażyć dodatkowo 1 małą cebulę i przełożyć do garnka, w którym będą się dusiły rolady.
przełożyć rolady do garnka, zalać wodą, dodać liść, ziele i maggi i dusić do miękkości.
doprawić do smaku solą i pieprzem, zagęścić sos mąką rozrobioną z wodą, zagotować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
607
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.