Rolady gajowego

m7
Rolady gajowego

1

0 / 0

Rolady gajowego to danie idealne na obiad lub gorącą kolację.

15

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg łopatka wieprzowa

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. ziele angielskie

300 g pieczarki

100 g papryka

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szt. cebula

1 szt. ząbek czosnku

1 szt. wykałaczki

1 szt. liść laurowy

1 łyżka bułka tarta

5 łyżka oliwa

4 łyżka oliwa do smażenia

1 łyżka maggi

Przygotowanie


1

Łopatkę umyć, pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem do mięsa.

2

pieczarki oczyścić pokroić w kostkę lub plasterki, podsmażyć, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażać.

3

doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać bułkę tartą i wymieszać.

4

na rozbite płaty mięsa nakładać farsz, zwijać rolady i spiąć wykałaczkami.

5

każdą roladę obtoczyć w mące i podsmażyć z każdej strony.

6

na tłuszczu na którym smażyły się rolady podsmażyć dodatkowo 1 małą cebulę i przełożyć do garnka, w którym będą się dusiły rolady.

7

przełożyć rolady do garnka, zalać wodą, dodać liść, ziele i maggi i dusić do miękkości.

8

doprawić do smaku solą i pieprzem, zagęścić sos mąką rozrobioną z wodą, zagotować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły