Rolady drobiowe z jajkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rolady drobiowe z jajkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975859744.jpeg&w=3840&q=75)
Alternatywa do nudnego, ciągle tego samego niedzielnego obiadu.
0
0 / 0
Alternatywa do nudnego, ciągle tego samego niedzielnego obiadu.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. pierś kurczaka
4 szt. jaja kurze całe
1 łyżka sól
1 łyżka pieprz
3 łyżka oliwa
Przygotowanie
1
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki.
2
Filety umyć, osuszyć. Natrzeć dookoła solą i pieprzem.
3
Każdy filet naciąć tak aby powstała kieszeń. Włożyć do niej po jajku. Można kotlety obwiązać nitką po to aby podczas pieczenia nie straciły kształtu.
4
Smażyć na oliwie aż do rumianego koloru i miękkości mięsa.