0

Składniki

4 Sztuki
pierś kurczaka
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
sól
1 Łyżka
pieprz
3 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki.
  2. Filety umyć, osuszyć. Natrzeć dookoła solą i pieprzem.
  3. Każdy filet naciąć tak aby powstała kieszeń. Włożyć do niej po jajku. Można kotlety obwiązać nitką po to aby podczas pieczenia nie straciły kształtu.
  4. Smażyć na oliwie aż do rumianego koloru i miękkości mięsa.

Opis

Alternatywa do nudnego, ciągle tego samego niedzielnego obiadu.

Podobne przepisy

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kokardki z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!