Rolady drobiowe z jajkiem

m7
Rolady drobiowe z jajkiem

0

0 / 0

Alternatywa do nudnego, ciągle tego samego niedzielnego obiadu.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. pierś kurczaka

4 szt. jaja kurze całe

1 łyżka sól

1 łyżka pieprz

3 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki.

2

Filety umyć, osuszyć. Natrzeć dookoła solą i pieprzem.

3

Każdy filet naciąć tak aby powstała kieszeń. Włożyć do niej po jajku. Można kotlety obwiązać nitką po to aby podczas pieczenia nie straciły kształtu.

4

Smażyć na oliwie aż do rumianego koloru i miękkości mięsa.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

500

kcal

Białka

73

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły