0

Składniki

4 Sztuki
pierś kurczaka
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
sól
1 Łyżka
pieprz
3 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki.
  2. Filety umyć, osuszyć. Natrzeć dookoła solą i pieprzem.
  3. Każdy filet naciąć tak aby powstała kieszeń. Włożyć do niej po jajku. Można kotlety obwiązać nitką po to aby podczas pieczenia nie straciły kształtu.
  4. Smażyć na oliwie aż do rumianego koloru i miękkości mięsa.

Opis

Alternatywa do nudnego, ciągle tego samego niedzielnego obiadu.

Podobne przepisy

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz.

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz.

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min.

Cordon bleu

Średni Do 40 min.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Kokardki z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Kokardki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!