Roladki zimowe łososiowe

kasiamichalak
Roladki zimowe łososiowe

0

0 / 0

Roladki łososiowe są prostą do przygotowania przekąską. Dodatkowo zachwycają swoim wyjątkowym smakiem. Przepis można dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione składniki lub wymieniając je z podanymi w przepisie. Doskonale się sprawdzają gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. placki tortilla

250 g serek śmietankowy

150 g łosoś wędzony w plastrach

1 szt. ogórek świeży

1 szt. papryka czerwona

5 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Tortille należy grubo posmarować serkiem śmietankowym.

2

Paprykę i ogórka kroimy w plastry.

3

Na tortilli rozkładamy cienkie plastry łososia i układamy na nich na środku kawałki ogórka i papryki.

4

Całość zwijamy w rulonik i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę.

5

Kroimy w talarki i podajemy z ketchupem Kotlin. Dekorujemy według uznania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

397

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

39

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły