Roladki zimowe łososiowe
kasiamichalak
Roladki łososiowe są prostą do przygotowania przekąską. Dodatkowo zachwycają swoim wyjątkowym smakiem. Przepis można dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione składniki lub wymieniając je z podanymi w przepisie. Doskonale się sprawdzają gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie.
0
0 / 0
Roladki łososiowe są prostą do przygotowania przekąską. Dodatkowo zachwycają swoim wyjątkowym smakiem. Przepis można dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione składniki lub wymieniając je z podanymi w przepisie. Doskonale się sprawdzają gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. placki tortilla
250 g serek śmietankowy
150 g łosoś wędzony w plastrach
1 szt. ogórek świeży
1 szt. papryka czerwona
5 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Tortille należy grubo posmarować serkiem śmietankowym.
Paprykę i ogórka kroimy w plastry.
Na tortilli rozkładamy cienkie plastry łososia i układamy na nich na środku kawałki ogórka i papryki.
Całość zwijamy w rulonik i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę.
Kroimy w talarki i podajemy z ketchupem Kotlin. Dekorujemy według uznania.