Roladki zimowe łososiowe
kasiamichalak
Roladki łososiowe są prostą do przygotowania przekąską. Dodatkowo zachwycają swoim wyjątkowym smakiem. Przepis można dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione składniki lub wymieniając je z podanymi w przepisie. Doskonale się sprawdzają gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
397
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Roladki łososiowe są prostą do przygotowania przekąską. Dodatkowo zachwycają swoim wyjątkowym smakiem. Przepis można dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione składniki lub wymieniając je z podanymi w przepisie. Doskonale się sprawdzają gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. placki tortilla
250 g serek śmietankowy
150 g łosoś wędzony w plastrach
1 szt. ogórek świeży
1 szt. papryka czerwona
5 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Tortille należy grubo posmarować serkiem śmietankowym.
Paprykę i ogórka kroimy w plastry.
Na tortilli rozkładamy cienkie plastry łososia i układamy na nich na środku kawałki ogórka i papryki.
Całość zwijamy w rulonik i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę.
Kroimy w talarki i podajemy z ketchupem Kotlin. Dekorujemy według uznania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
397
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.