Roladki z tortillą, pastą jajeczną i awokado

EkspertOdKuchni
Roladki z tortillą, pastą jajeczną i awokado

1

0 / 0

Tortilla z pastą jajeczną z awokado to smaczna propozycja zarówno miłośników zdrowej kuchni, jak i osób poszukujących kreatywnych opcji na śniadanie, brunch lub lekką przekąskę. Awokado dostarcza zdrowych tłuszczy, błonnika i składników odżywczych, które są korzystne dla serca i ogólnego zdrowia. Jajka natomiast są źródłem wysokowartościowego białka oraz ważnych witamin i minerałów. Połączenie tych składników ze świeżym szczypiorkiem, czosnkiem, sokiem z cytryny i majonezem jest nie tylko wyjątkowo smaczne, ale także pożywne. Życzymy smacznego!

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. placki tortilla

1 szt. awokado

2 łyżecz. sok z cytryny

1 łyżka majonez krakus

0.50 pęcz. szczypiorek

1 łyżecz. oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Jajka ugotuj na twardo, a następnie obierz je ze skorupki.

2

Awokado obierz i usuń z niego pestkę. Pokrój je wraz z jajkami na drobną kostkę i umieść w misce.

3

Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany szczypiorek, majonez, sól, pieprz i oliwę z oliwek.

4

Całość dokładnie wymieszaj.

5

Przygotuj placek tortilli, a następnie posmaruj go przygotowaną pastą i zawiń w rulon.

6

Pokrój całość na mniejsze kawałki.

7

Gotowe roladki możesz udekorować posiekanym szczypiorkiem na wierzchu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

430

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły