Roladki z szynki z pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Roladki z szynki z pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975209779.jpeg&w=3840&q=75)
Roladki z szynki z pieczarkami
0
0 / 0
Roladki z szynki z pieczarkami
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina szynka surowa
2 łyżecz. przyprawa typu vegeta
500 g pieczarki
1 szt. serek topiony śmietankowy
1 szt. cebula biała
4 szt. lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżka nać pietruszki
1 łyżka śmietana 12%
4 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
Mięso kroimy i nacieramy warzywkiem. Pieczarki i cebule drobno kroimy i smazymy. Mieszamy z pokrojoną drobno pietruszką. Nakładamy na kawałki mięsa , dodajemy po kawałku sera topionego i zawijamy zapinając wykałaczką. Smażymy z wszystkich stron i przekładamy do dużego garnka. Dolewamy wodę i dusimy na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie,dodajemy część podsmażonych pieczarek i rozrabiamy mąkę w zimną wodą i dolewamy do mięsa ciągle mieszając. Dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.