Roladki z szynki z pieczarkami

m7

Roladki z szynki z pieczarkami
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1967
kcal
Białka
90
gram
Węglowodany
345
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Roladki z szynki z pieczarkami
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina szynka surowa
2 łyżecz. przyprawa typu vegeta
500 g pieczarki
1 szt. serek topiony śmietankowy
1 szt. cebula biała
4 szt. lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżka nać pietruszki
1 łyżka śmietana 12%
4 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
Mięso kroimy i nacieramy warzywkiem. Pieczarki i cebule drobno kroimy i smazymy. Mieszamy z pokrojoną drobno pietruszką. Nakładamy na kawałki mięsa , dodajemy po kawałku sera topionego i zawijamy zapinając wykałaczką. Smażymy z wszystkich stron i przekładamy do dużego garnka. Dolewamy wodę i dusimy na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie,dodajemy część podsmażonych pieczarek i rozrabiamy mąkę w zimną wodą i dolewamy do mięsa ciągle mieszając. Dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1967
kcal
Białka
90
gram
Węglowodany
345
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.