Roladki z szynki z pieczarkami

m7
Roladki z szynki z pieczarkami

0

0 / 0

Roladki z szynki z pieczarkami

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg wieprzowina szynka surowa

2 łyżeczka przyprawa typu vegeta

500 g pieczarki

1 szt. serek topiony śmietankowy

1 szt. cebula biała

4 szt. lubella mąka puszysta uniwersalna

2 łyżka nać pietruszki

1 łyżka śmietana 12%

4 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

Przygotowanie


1

Mięso kroimy i nacieramy warzywkiem. Pieczarki i cebule drobno kroimy i smazymy. Mieszamy z pokrojoną drobno pietruszką. Nakładamy na kawałki mięsa , dodajemy po kawałku sera topionego i zawijamy zapinając wykałaczką. Smażymy z wszystkich stron i przekładamy do dużego garnka. Dolewamy wodę i dusimy na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie,dodajemy część podsmażonych pieczarek i rozrabiamy mąkę w zimną wodą i dolewamy do mięsa ciągle mieszając. Dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły