Roladki z szynki konserwowej

m7
Roladki z szynki konserwowej

0

0 / 0

pomysłowa przekąska

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


18 porcji

Składniki

12 szt. jaja kurze całe

18 szt. szynka konserwowa

1 szt. żelatyna

2 łyżka chrzan krakus

4 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Najpierw robimy farsz do szynki.

2

Gotujemy na twardo 12 jajek, studzimy, kroimy w kostkę. dodajemy do jajek majonez tak by się skleiły ale nie przesadzajmy żeby później majonez nam nie wypływał z ruloników. Według własnego smaku dodajemy chrzan, ja dodaję go sporo żeby roladki miały wyrazisty, ostrzejszy smak. Dodajemy sól i pieprz do smaku.

3

Każdy plasterek szynki smarujemy grubiej farszem jajecznym i zawijamy. Nie przesadzajmy jednak z farszem by szynka nam nie popękała.

4

Układamy ruloniki na tacy, przygotowujemy żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Ozdabiamy tacę warzywami i jajkiem.

5

Po zastygnięciu żelatyny danie gotowe do podania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

548

kcal

Białka

93

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły