0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
pierś kurczaka
8 Sztuk
Szynka konserwowa
2 Sztuki
jaja kurze całe
15 Dekagramów
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy. Następnie mięso dzielimy na porcje i rozbijmy tłuczkiem. Oprószamy solą oraz pieprzem. Na każdy płat mięsa układamy po dwa plasterki szynki i ciasno zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami.
  2. Roladki panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu wyjmujemy wykałaczki.
  3. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

Opis

Smaczne na obiad

Podobne przepisy

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kotlety z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Makaron zapiekany z pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!