Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
pierś kurczaka
8 Sztuk
Szynka konserwowa
2 Sztuki
jaja kurze całe
15 Dekagramów
bułka tarta
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy. Następnie mięso dzielimy na porcje i rozbijmy tłuczkiem. Oprószamy solą oraz pieprzem. Na każdy płat mięsa układamy po dwa plasterki szynki i ciasno zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami.
  2. Roladki panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu wyjmujemy wykałaczki.
  3. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

Opis

Smaczne na obiad

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!