Roladki z serkiem śmietankowym i szynka

DominikaStrychalska
Roladki z serkiem śmietankowym i szynka

0

0 / 0

Pizza inaczej! Polecamy zapiekane roladki z ciasta do pizzy z dodatkiem szynki i sera. Idealna na spotkanie ze znajomymi.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

400 g gotowe ciasto spód do pizzy

150 g serek śmietankowy

1 szt. cebula czerwona

1 pęcz. posiekana natka pietruszki

5 plast. szynka konserwowa

80 g ser żółty

70 g kukurydza konserwowa

Przygotowanie


1

Rozwiń spód pizzy i równomiernie posmaruj go serkiem śmietanowym

2

Posyp ciasto pokrojoną cebulą, posiekaną natką pietruszki, pokrojona szynką, startym żółtym serem i posyp kukurydzą.

3

Zawiń ciasto w rulon, a następnie pokrój je na mniejsze kawałki-roladki.Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180*C.Piecz przez 20 minut.

4

Po 25 minutach wyjmij gotowe roladki z piekarnika i połóż je na talerzu. Podawaj samodzielnie lub z ulubionym sosem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły