Roladki z serkiem śmietankowym i szynka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
DominikaStrychalska
![Roladki z serkiem śmietankowym i szynka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976041556.jpeg&w=3840&q=75)
Pizza inaczej! Polecamy zapiekane roladki z ciasta do pizzy z dodatkiem szynki i sera. Idealna na spotkanie ze znajomymi.
0
0 / 0
Pizza inaczej! Polecamy zapiekane roladki z ciasta do pizzy z dodatkiem szynki i sera. Idealna na spotkanie ze znajomymi.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
400 g gotowe ciasto spód do pizzy
150 g serek śmietankowy
1 szt. cebula czerwona
1 pęcz. posiekana natka pietruszki
5 plaster szynka konserwowa
80 g ser żółty
70 g kukurydza konserwowa
Przygotowanie
Rozwiń spód pizzy i równomiernie posmaruj go serkiem śmietanowym
Posyp ciasto pokrojoną cebulą, posiekaną natką pietruszki, pokrojona szynką, startym żółtym serem i posyp kukurydzą.
Zawiń ciasto w rulon, a następnie pokrój je na mniejsze kawałki-roladki.Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180*C.Piecz przez 20 minut.
Po 25 minutach wyjmij gotowe roladki z piekarnika i połóż je na talerzu. Podawaj samodzielnie lub z ulubionym sosem.