0

Składniki

3 Szczypty
sól, pieprz
1 Łyżeczka
Przyprawa do mięsa
1 Szklanka
bułka tarta
2 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
tłuszcz
80 Dekagramów
pierś kurczaka
15 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś z kurczaka należy pokroić w plasterki i rozbić je delikatnie tłuczkiem kuchennym. Natrzeć je przyprawą do mięsa z obu stron, na stronie, która po zwinięciu będzie w środku bardziej.
  2. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ser żółty zawijać w ruloniki, układać je na środku każdego z plastrów piersi i zwijać.
  3. Spinać wykałaczkami. Roladki panierować w jajku i bułce tartej.
  4. Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
  5. Po usmażeniu układać w naczyniu żaroodpornym i zapiec przez około 15- 20 minut w temperaturze 180- 200 stopni.

Opis

Niedzielny obiad z cyklu- pierś z kurczaka w akcji.

Podobne przepisy

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Makaron zapiekany z pomidorami

Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Pieczeń wołowa

Średni Do 1,5 godz
Pieczeń wołowa

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!