Roladki z serem żółtym

m7
Roladki z serem żółtym

0

0 / 0

Niedzielny obiad z cyklu- pierś z kurczaka w akcji.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

3 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. przyprawa do mięsa

1 szkl. bułka tarta

2 szt. jaja kurze całe

3 łyżka tłuszcz

80 dag. pierś kurczaka

15 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Pierś z kurczaka należy pokroić w plasterki i rozbić je delikatnie tłuczkiem kuchennym. Natrzeć je przyprawą do mięsa z obu stron, na stronie, która po zwinięciu będzie w środku bardziej.

2

Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ser żółty zawijać w ruloniki, układać je na środku każdego z plastrów piersi i zwijać.

3

Spinać wykałaczkami. Roladki panierować w jajku i bułce tartej.

4

Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.

5

Po usmażeniu układać w naczyniu żaroodpornym i zapiec przez około 15- 20 minut w temperaturze 180- 200 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły