Example thumb
0

Składniki

3 Szczypty
sól, pieprz
1 Łyżeczka
Przyprawa do mięsa
1 Szklanka
bułka tarta
2 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
tłuszcz
80 Dekagramów
pierś kurczaka
15 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pierś z kurczaka należy pokroić w plasterki i rozbić je delikatnie tłuczkiem kuchennym. Natrzeć je przyprawą do mięsa z obu stron, na stronie, która po zwinięciu będzie w środku bardziej.
  2. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ser żółty zawijać w ruloniki, układać je na środku każdego z plastrów piersi i zwijać.
  3. Spinać wykałaczkami. Roladki panierować w jajku i bułce tartej.
  4. Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
  5. Po usmażeniu układać w naczyniu żaroodpornym i zapiec przez około 15- 20 minut w temperaturze 180- 200 stopni.

Opis

Niedzielny obiad z cyklu- pierś z kurczaka w akcji.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!