Roladki z serem żółtym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Roladki z serem żółtym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973656480.jpeg&w=3840&q=75)
Niedzielny obiad z cyklu- pierś z kurczaka w akcji.
0
0 / 0
Niedzielny obiad z cyklu- pierś z kurczaka w akcji.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
3 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa do mięsa
1 szkl. bułka tarta
2 szt. jaja kurze całe
3 łyżka tłuszcz
80 dag. pierś kurczaka
15 dag. ser żółty
Przygotowanie
Pierś z kurczaka należy pokroić w plasterki i rozbić je delikatnie tłuczkiem kuchennym. Natrzeć je przyprawą do mięsa z obu stron, na stronie, która po zwinięciu będzie w środku bardziej.
Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ser żółty zawijać w ruloniki, układać je na środku każdego z plastrów piersi i zwijać.
Spinać wykałaczkami. Roladki panierować w jajku i bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
Po usmażeniu układać w naczyniu żaroodpornym i zapiec przez około 15- 20 minut w temperaturze 180- 200 stopni.