0

Składniki

3 Szczypty
sól, pieprz
1 Łyżeczka
Przyprawa do mięsa
1 Szklanka
bułka tarta
2 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
tłuszcz
80 Dekagramów
pierś kurczaka
15 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś z kurczaka należy pokroić w plasterki i rozbić je delikatnie tłuczkiem kuchennym. Natrzeć je przyprawą do mięsa z obu stron, na stronie, która po zwinięciu będzie w środku bardziej.
  2. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ser żółty zawijać w ruloniki, układać je na środku każdego z plastrów piersi i zwijać.
  3. Spinać wykałaczkami. Roladki panierować w jajku i bułce tartej.
  4. Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
  5. Po usmażeniu układać w naczyniu żaroodpornym i zapiec przez około 15- 20 minut w temperaturze 180- 200 stopni.

Opis

Niedzielny obiad z cyklu- pierś z kurczaka w akcji.

Podobne przepisy

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Makaron z serem żółtym i jajkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z serem żółtym i jajkami

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Makaron zapiekany z pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!