Roladki z serem i papryka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Roladki z serem i papryka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976746422.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne roladki na niedzielny obiad. Podawać je z ziemniakami lub kluseczkami i ulubioną surówką.
1
0 / 0
Pyszne roladki na niedzielny obiad. Podawać je z ziemniakami lub kluseczkami i ulubioną surówką.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
100 g ser pleśniowy
1 szkl. bulion drobiowy
6 szt. schab bez kości
3 szt. papryka
2 łyżka mąka lubella puszysta poznańska
3 łyżka olej
Przygotowanie
Każdy kotlet rozbijamy w obydwu stron, posypujemy solą i pieprzem. Papryczki kroimy w cienkie paski.
Ser pleśniowy kroimy w drobną kostkę.
Na każdym kotlecie kładziemy po jednym pasku papryki i kawału sera, następnie zwijamy ciasno i spinamy wykałaczkami.
Roladki oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym oleju, gdy się zarumienia przekładamy do rondelka.
Zalewamy bulionem i zagotowujemy, powstałym w ten sposób sosem zalewamy roladki i dusimy jeszcze ok. 30 min.