1

Składniki

2 Łyżki
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
100 Gramów
Ser pleśniowy
1 Szklanka
bulion
6 Sztuk
schab bez kości
3 Sztuki
papryka
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Każdy kotlet rozbijamy w obydwu stron, posypujemy solą i pieprzem. Papryczki kroimy w cienkie paski.
  2. Ser pleśniowy kroimy w drobną kostkę.
  3. Na każdym kotlecie kładziemy po jednym pasku papryki i kawału sera, następnie zwijamy ciasno i spinamy wykałaczkami.
  4. Roladki oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym oleju, gdy się zarumienia przekładamy do rondelka.
  5. Zalewamy bulionem i zagotowujemy, powstałym w ten sposób sosem zalewamy roladki i dusimy jeszcze ok. 30 min.

Opis

Pyszne roladki na niedzielny obiad.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz wołowy

Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kokardki wiosenne

Łatwy Do 40 min
Kokardki wiosenne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!