Roladki z serem i papryka

uwielbiampl
Roladki z serem i papryka

1

0 / 0

Pyszne roladki na niedzielny obiad. Podawać je z ziemniakami lub kluseczkami i ulubioną surówką.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

100 g ser pleśniowy

1 szkl. bulion drobiowy

6 szt. schab bez kości

3 szt. papryka

2 łyżka mąka lubella puszysta poznańska

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Każdy kotlet rozbijamy w obydwu stron, posypujemy solą i pieprzem. Papryczki kroimy w cienkie paski.

2

Ser pleśniowy kroimy w drobną kostkę.

3

Na każdym kotlecie kładziemy po jednym pasku papryki i kawału sera, następnie zwijamy ciasno i spinamy wykałaczkami.

4

Roladki oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym oleju, gdy się zarumienia przekładamy do rondelka.

5

Zalewamy bulionem i zagotowujemy, powstałym w ten sposób sosem zalewamy roladki i dusimy jeszcze ok. 30 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły