Roladki z serem i papryka

uwielbiampl
Roladki z serem i papryka

1

0 / 0

Pyszne roladki na niedzielny obiad. Podawać je z ziemniakami lub kluseczkami i ulubioną surówką.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

100 g ser pleśniowy

1 szkl. bulion drobiowy

6 szt. schab bez kości

3 szt. papryka

2 łyżka mąka lubella puszysta poznańska

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Każdy kotlet rozbijamy w obydwu stron, posypujemy solą i pieprzem. Papryczki kroimy w cienkie paski.

2

Ser pleśniowy kroimy w drobną kostkę.

3

Na każdym kotlecie kładziemy po jednym pasku papryki i kawału sera, następnie zwijamy ciasno i spinamy wykałaczkami.

4

Roladki oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym oleju, gdy się zarumienia przekładamy do rondelka.

5

Zalewamy bulionem i zagotowujemy, powstałym w ten sposób sosem zalewamy roladki i dusimy jeszcze ok. 30 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

307

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły