Roladki z serem i papryka
uwielbiampl
Pyszne roladki na niedzielny obiad. Podawać je z ziemniakami lub kluseczkami i ulubioną surówką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
307
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszne roladki na niedzielny obiad. Podawać je z ziemniakami lub kluseczkami i ulubioną surówką.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
100 g ser pleśniowy
1 szkl. bulion drobiowy
6 szt. schab bez kości
3 szt. papryka
2 łyżka mąka lubella puszysta poznańska
3 łyżka olej
Przygotowanie
Każdy kotlet rozbijamy w obydwu stron, posypujemy solą i pieprzem. Papryczki kroimy w cienkie paski.
Ser pleśniowy kroimy w drobną kostkę.
Na każdym kotlecie kładziemy po jednym pasku papryki i kawału sera, następnie zwijamy ciasno i spinamy wykałaczkami.
Roladki oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym oleju, gdy się zarumienia przekładamy do rondelka.
Zalewamy bulionem i zagotowujemy, powstałym w ten sposób sosem zalewamy roladki i dusimy jeszcze ok. 30 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
307
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.