5

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szklanka
bulion
6 Sztuk
schab bez kości
3 Sztuki
papryka
2 Łyżki
mąka pszenna
3 Łyżki
olej
10 Dekagramów
Ser pleśniowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Każdy kotlet rozbić w obydwu stron posypać solą i pieprzem.
  2. Papryczki pokroić w cienkie paski.
  3. Ser pleśniowy pokroić w drobną kostkę.
  4. Na każdym kotlecie położyć po jednym pasku papryki i kawałki sera zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami.
  5. Roladki oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju, gdy się zarumienia przełożyć do rondelka.
  6. Zalać bulionem i zagotować, powstałym w ten sposób sosem zalać roladki i dusić jeszcze ok. 30 min.

Opis

Roladki z mięsa schabowego z serem i różnokolorowymi papryczkami będą kolorowym akcentem na twoim stole!

Podobne przepisy

Roladki z serem i papryka

Łatwy Do 40 min
Roladki z serem i papryka

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kokardki wiosenne

Łatwy Do 40 min
Kokardki wiosenne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!