Example thumb
5

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szklanka
bulion
6 Sztuk
schab bez kości
3 Sztuki
papryka
2 Łyżki
mąka pszenna
3 Łyżki
olej
10 Dekagramów
Ser pleśniowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Każdy kotlet rozbić w obydwu stron posypać solą i pieprzem.
  2. Papryczki pokroić w cienkie paski.
  3. Ser pleśniowy pokroić w drobną kostkę.
  4. Na każdym kotlecie położyć po jednym pasku papryki i kawałki sera zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami.
  5. Roladki oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju, gdy się zarumienia przełożyć do rondelka.
  6. Zalać bulionem i zagotować, powstałym w ten sposób sosem zalać roladki i dusić jeszcze ok. 30 min.

Opis

Roladki z mięsa schabowego z serem i różnokolorowymi papryczkami będą kolorowym akcentem na twoim stole!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!