Roladki z serem i papryka
m7
5
0 / 0
Roladki z mięsa schabowego z serem i różnokolorowymi papryczkami będą kolorowym akcentem na twoim stole!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szkl. bulion drobiowy
6 szt. schab bez kości
3 szt. papryka
2 łyżka mąka lubella puszysta tortowa
3 łyżka olej
10 dek. ser pleśniowy
Przygotowanie
1
Każdy kotlet rozbić w obydwu stron posypać solą i pieprzem.
2
Papryczki pokroić w cienkie paski.
3
Ser pleśniowy pokroić w drobną kostkę.
4
Na każdym kotlecie położyć po jednym pasku papryki i kawałki sera zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami.
5
Roladki oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju, gdy się zarumienia przełożyć do rondelka.
6
Zalać bulionem i zagotować, powstałym w ten sposób sosem zalać roladki i dusić jeszcze ok. 30 min.