5

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szklanka
bulion
6 Sztuk
schab bez kości
3 Sztuki
papryka
2 Łyżki
mąka pszenna
3 Łyżki
olej
10 Dekagramów
Ser pleśniowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Każdy kotlet rozbić w obydwu stron posypać solą i pieprzem.
  2. Papryczki pokroić w cienkie paski.
  3. Ser pleśniowy pokroić w drobną kostkę.
  4. Na każdym kotlecie położyć po jednym pasku papryki i kawałki sera zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami.
  5. Roladki oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju, gdy się zarumienia przełożyć do rondelka.
  6. Zalać bulionem i zagotować, powstałym w ten sposób sosem zalać roladki i dusić jeszcze ok. 30 min.

Opis

Roladki z mięsa schabowego z serem i różnokolorowymi papryczkami będą kolorowym akcentem na twoim stole!

Podobne przepisy

Roladki z serem i papryka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Roladki z serem i papryka

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Penne z grzybami i serem pleśniowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z grzybami i serem pleśniowym

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Świdry w sosie serowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świdry w sosie serowym

Bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Bigos z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!