Roladki z serem i papryka
m7
Roladki z mięsa schabowego z serem i różnokolorowymi papryczkami będą kolorowym akcentem na twoim stole!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
307
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
5
0 / 0
Roladki z mięsa schabowego z serem i różnokolorowymi papryczkami będą kolorowym akcentem na twoim stole!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szkl. bulion drobiowy
6 szt. schab bez kości
3 szt. papryka
2 łyżka mąka lubella puszysta tortowa
3 łyżka olej
10 dag. ser pleśniowy
Przygotowanie
Każdy kotlet rozbić w obydwu stron posypać solą i pieprzem.
Papryczki pokroić w cienkie paski.
Ser pleśniowy pokroić w drobną kostkę.
Na każdym kotlecie położyć po jednym pasku papryki i kawałki sera zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami.
Roladki oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju, gdy się zarumienia przełożyć do rondelka.
Zalać bulionem i zagotować, powstałym w ten sposób sosem zalać roladki i dusić jeszcze ok. 30 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
307
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.