Roladki z serem i papryka

m7
Roladki z serem i papryka

5

0 / 0

Roladki z mięsa schabowego z serem i różnokolorowymi papryczkami będą kolorowym akcentem na twoim stole!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szkl. bulion drobiowy

6 szt. schab bez kości

3 szt. papryka

2 łyżka mąka lubella puszysta tortowa

3 łyżka olej

10 dag. ser pleśniowy

Przygotowanie


1

Każdy kotlet rozbić w obydwu stron posypać solą i pieprzem.

2

Papryczki pokroić w cienkie paski.

3

Ser pleśniowy pokroić w drobną kostkę.

4

Na każdym kotlecie położyć po jednym pasku papryki i kawałki sera zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami.

5

Roladki oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju, gdy się zarumienia przełożyć do rondelka.

6

Zalać bulionem i zagotować, powstałym w ten sposób sosem zalać roladki i dusić jeszcze ok. 30 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

307

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły