Roladki z piersi kurczaka
m7
Roladki z piersi kurczaka to idealny wybór na codzienny obiad lub smaczne danie na rodzinne przyjęcia i uroczystości. Świetnie smakują w towarzystwie ziemniaczanego purée i ulubionej sałatki. Soczysty kurczak nadziany szynką, żółtym serem, ogórkiem i papryką z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom pysznych połączeń kulinarnych. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
420
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Roladki z piersi kurczaka to idealny wybór na codzienny obiad lub smaczne danie na rodzinne przyjęcia i uroczystości. Świetnie smakują w towarzystwie ziemniaczanego purée i ulubionej sałatki. Soczysty kurczak nadziany szynką, żółtym serem, ogórkiem i papryką z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom pysznych połączeń kulinarnych. Życzymy smacznego!
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
4 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz
4 szczyp. przyprawa do dań z wieprzowiny
1 szkl. bułka tarta
1 szt. pierś kurczaka
3 szt. ogórki konserwowe krakus
3 szt. papryka czerwona konserwowa
2 szt. jaja kurze całe
3 łyżka olej
3 łyżka musztarda
20 dag. ser żółty
20 dag. szynka
Przygotowanie
Pierś z kurczaka pokroić na plasterki. Każdy z plasterków rozbić, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
Na plastrach piersi rozsmarować musztardę, następnie ułożyć plasterek szynki, sera żółtego, na środku ułożyć ćwiartkę lub połówkę ogórka i pasek papryki konserwowej.
Plastry piersi zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką, panierować w jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Następnie układać w naczyniu żaroodpornym i zapiec przez kilka minut w nagrzanym piekarniku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
420
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.