Roladki z piersi kurczaka
m7
Roladki z piersi kurczaka to idealny wybór na codzienny obiad lub smaczne danie na rodzinne przyjęcia i uroczystości. Świetnie smakują w towarzystwie ziemniaczanego purée i ulubionej sałatki. Soczysty kurczak nadziany szynką, żółtym serem, ogórkiem i papryką z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom pysznych połączeń kulinarnych. Życzymy smacznego!
1
0 / 0
Roladki z piersi kurczaka to idealny wybór na codzienny obiad lub smaczne danie na rodzinne przyjęcia i uroczystości. Świetnie smakują w towarzystwie ziemniaczanego purée i ulubionej sałatki. Soczysty kurczak nadziany szynką, żółtym serem, ogórkiem i papryką z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom pysznych połączeń kulinarnych. Życzymy smacznego!
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
4 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz
4 szczyp. przyprawa do dań z wieprzowiny
1 szkl. bułka tarta
1 szt. pierś kurczaka
3 szt. ogórki konserwowe krakus
3 szt. papryka czerwona konserwowa
2 szt. jaja kurze całe
3 łyżka olej
3 łyżka musztarda
20 dag. ser żółty
20 dag. szynka
Przygotowanie
Pierś z kurczaka pokroić na plasterki. Każdy z plasterków rozbić, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
Na plastrach piersi rozsmarować musztardę, następnie ułożyć plasterek szynki, sera żółtego, na środku ułożyć ćwiartkę lub połówkę ogórka i pasek papryki konserwowej.
Plastry piersi zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką, panierować w jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Następnie układać w naczyniu żaroodpornym i zapiec przez kilka minut w nagrzanym piekarniku.