Roladki z piersi kurczaka

m7
Roladki z piersi kurczaka

1

0 / 0

Roladki z piersi kurczaka to idealny wybór na codzienny obiad lub smaczne danie na rodzinne przyjęcia i uroczystości. Świetnie smakują w towarzystwie ziemniaczanego purée i ulubionej sałatki. Soczysty kurczak nadziany szynką, żółtym serem, ogórkiem i papryką z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom pysznych połączeń kulinarnych. Życzymy smacznego!

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

4 szcz. sól

4 szcz. pieprz

4 szcz. przyprawa do dań z wieprzowiny

1 szkl. bułka tarta

1 szt. pierś kurczaka

3 szt. ogórki konserwowe krakus

3 szt. papryka czerwona konserwowa

2 szt. jaja kurze całe

3 łyżka olej

3 łyżka musztarda

20 dek. ser żółty

20 dek. szynka

Przygotowanie


1

Pierś z kurczaka pokroić na plasterki. Każdy z plasterków rozbić, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.

2

Na plastrach piersi rozsmarować musztardę, następnie ułożyć plasterek szynki, sera żółtego, na środku ułożyć ćwiartkę lub połówkę ogórka i pasek papryki konserwowej.

3

Plastry piersi zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką, panierować w jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.

4

Następnie układać w naczyniu żaroodpornym i zapiec przez kilka minut w nagrzanym piekarniku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły