Roladki z jajkiem w sosie musztardowym

m7
Roladki z jajkiem w sosie musztardowym

Średnia 0 / 0

Oceń!

Gwarancja dobrego smaku! Mała odmiana tradycyjnych roladek.

14

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. przyprawa

1 łyżecz. czosnek

4 szt. schab bez kości

4 szt. jajko

1 szt. ogórek

1 szt. cebula

1 łyżka musztarda

1 łyżka zioła prowansalskie

4 łyżka olej

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

1 łyżka majeranek

1 łyżka ziele angielskie

1 łyżka liść laurowy

Przygotowanie


Schab rozbijamy na cienkie kotlety (przez folię), posypujemy solą, pieprzem, czosnkiem, smarujemy musztardą, układamy całe jajko, obok po ćwiartce ogórka, zawijamy, wiążemy nitką.

Cebulę kroimy w kostkę.

Smażymy roladki na rozgrzanym oleju z każdej strony, w trakcie smażenia posypujemy je ziołami prowansalskimi, jak zaczną się lekko przypiekać dodajemy pokrojoną cebulę, zmniejszamy ogień, smażymy aż cebulka się zarumieni.

Zalewamy roladki 1,5 szklanki wody, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, łyżeczkę kucharka, gotujemy na małym ogniu 20 minut. Wyjmujemy roladki, zdejmujemy nici, pozostały sos zagęszczamy mąką i śmietanką, dodajemy łyżeczkę musztardy, gotujemy chwilkę.

Podawać z ziemniaczkami lub kluskami śląskimi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

408

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły