Roladki z jajkiem w sosie musztardowym

m7
Roladki z jajkiem w sosie musztardowym

3

0 / 0

Gwarancja dobrego smaku! Mała odmiana tradycyjnych roladek.

14

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. przyprawa

1 łyżeczka czosnek

4 szt. schab bez kości

4 szt. jajko

1 szt. ogórek

1 szt. cebula

1 łyżka musztarda

1 łyżka zioła prowansalskie

4 łyżka olej

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

1 łyżka majeranek

1 łyżka ziele angielskie

1 łyżka liść laurowy

Przygotowanie


1

Schab rozbijamy na cienkie kotlety (przez folię), posypujemy solą, pieprzem, czosnkiem, smarujemy musztardą, układamy całe jajko, obok po ćwiartce ogórka, zawijamy, wiążemy nitką.

2

Cebulę kroimy w kostkę.

3

Smażymy roladki na rozgrzanym oleju z każdej strony, w trakcie smażenia posypujemy je ziołami prowansalskimi, jak zaczną się lekko przypiekać dodajemy pokrojoną cebulę, zmniejszamy ogień, smażymy aż cebulka się zarumieni.

4

Zalewamy roladki 1,5 szklanki wody, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, łyżeczkę kucharka, gotujemy na małym ogniu 20 minut. Wyjmujemy roladki, zdejmujemy nici, pozostały sos zagęszczamy mąką i śmietanką, dodajemy łyżeczkę musztardy, gotujemy chwilkę.

5

Podawać z ziemniaczkami lub kluskami śląskimi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły