Roladki z indyka z suszonymi pomidorami
EkspertOdKuchni
Roladki z indyka z suszonymi pomidorami to danie, które nie tylko pysznie smakuje, ale i świetnie się prezentuje. Połączenie delikatnego mięsa z indyka z intensywnym smakiem suszonych pomidorów i kremową mozzarellą to propozycja, która zasmakuje zarówno miłośnikom kuchni mięsnej, jak i tym, którzy szukają smacznego, szybkiego i prostego pomysłu na obiad. Całość możesz serwować również w formie przekąski na przyjęciach, krojąc roladki na mniejsze kawałki. Życzymy smacznego!
0
0 / 0
Roladki z indyka z suszonymi pomidorami to danie, które nie tylko pysznie smakuje, ale i świetnie się prezentuje. Połączenie delikatnego mięsa z indyka z intensywnym smakiem suszonych pomidorów i kremową mozzarellą to propozycja, która zasmakuje zarówno miłośnikom kuchni mięsnej, jak i tym, którzy szukają smacznego, szybkiego i prostego pomysłu na obiad. Całość możesz serwować również w formie przekąski na przyjęciach, krojąc roladki na mniejsze kawałki. Życzymy smacznego!
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
800 g pierś z indyka
1 szt. kulka mozarelli
1 łyżecz. bazylia suszona
50 g masło
2 łyżka oliwa
Przygotowanie
Indyka pokroić w cztery plastry, a następnie delikatnie rozbić tłuczkiem jak na kotlety.
Każdego kotleta doprawić pieprzem i solą. Na środku ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę, suszone pomidory i posypać bazylią. Zwinąć szczelnie w roladkę.
Folię aluminiową przyciąć w kwadrat, na środku umieścić roladkę, polać oliwą, zwinąć, a końce folii skręcić jak cukierka. Folia ma być ciasno skręcona, aby roladka miała formę „kiełbaski”.
Piekarnik rozgrzać do 180°C, Roladki ułożyć na blaszce i piec ok. 30 minut.
Po upieczeniu wyciągnąć całość z piekarnika, odczekać kilka minut, rozwinąć folię, a następnie na patelni podsmażyć roladki na maśle.