Roladki z chorizo i papryką
kontakt_2
Pyszne danie mięsne, serwowane z grillowanym chlebem lub warzywami – spróbuj podlewanych piwem i bulionem warzywnym roladek z karkówki i boczku, wypełnionych wonnym chorizo, chili i przyprawami. Rozsmakuj się w mieszance pikantnych aromatów i mięs rozpływających się w ustach!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1526
kcal
Białka
64
gram
Węglowodany
131
gram
Tłuszcze
77
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Pyszne danie mięsne, serwowane z grillowanym chlebem lub warzywami – spróbuj podlewanych piwem i bulionem warzywnym roladek z karkówki i boczku, wypełnionych wonnym chorizo, chili i przyprawami. Rozsmakuj się w mieszance pikantnych aromatów i mięs rozpływających się w ustach!
15
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. kotlety z karkówki
12 szt. boczek plastry
250 piwo ciemne
0.50 szt. papryka czerwona
0.50 szt. papryka żółta
200 g kiełbasa chorizo
3 łyżecz. rozmaryn
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. papryczka chili
1 szt. cebula czerwona
1 szt. musztarda sarepska
1 szczyp. sól, pieprz
1 opak. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
1 opak. pieczywo grillowane
1 szt. warzywa
Przygotowanie
Karkówkę rozbij tłuczkiem na cienkie plastry. Posyp kotlety solą, pieprzem oraz rozmarynem.
Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Cebulę obierz z łupinki. Pokrój.
Chilli pokrój w plasterki. Można wyciągnąć pestki – danie wówczas będzie mniej pikantne.
Przelej piwo do miski, dodaj czosnek, cebulę, chilli oraz plastry karkówki.
Całość wymieszaj, przykryj talerzykiem lub folią. Odstaw na minimum pół godziny.
Chorizo i papryki pokrój w słupki.
Plaster karkówki posmaruj musztardą, ułóż na niej pokrojone w słupki chorizo i paprykę.
Zwijaj mięso tworząc roladkę, możesz je spiąć wykałaczkami. Na koniec owiń mięso plastrami boczku. W ten sposób postępuj z kolejnymi kawałkami.
Rozgrzej grilla. Umieść mięso na tackach i grilluj z obu stron na małym ogniu. Równocześnie możesz grillować warzywa.
Przelej zalewę piwną wraz z warzywami do garnka. Postaw go na ogniu i gotuj aż zredukuje się do kilku łyżek. Tym sosem smaruj roladki podczas pieczenia.
Tak przygotowane mięso podawaj z ketchupem Kotlin Z piekła rodem Extra Hot oraz ulubionymi dodatkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1526
kcal
Białka
64
gram
Węglowodany
131
gram
Tłuszcze
77
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.