2

Składniki

4 Sztuki
Kotlety z karkówki
12 Sztuk
Boczek plastry
250 Mililitrów
Piwo ciemne
0.5 Sztuki
papryka czerwona
0.5 Sztuki
papryka żółta
200 Gramów
Kiełbasa chorizo
3 Łyżeczki
Rozmaryn
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Papryczka chili
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Sztuka
Musztarda sarepska
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Opakowanie
ingridient
Ketchup Kotlin Z piekła rodem Extra Hot

dodatkowo

1 Opakowanie
Pieczywo grillowane
1 Sztuka
Warzywa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Karkówkę rozbij tłuczkiem na cienkie plastry. Posyp kotlety solą, pieprzem oraz rozmarynem.
  2. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Cebulę obierz z łupinki. Pokrój.
  3. Chilli pokrój w plasterki. Można wyciągnąć pestki – danie wówczas będzie mniej pikantne.
  4. Przelej piwo do miski, dodaj czosnek, cebulę, chilli oraz plastry karkówki.
  5. Całość wymieszaj, przykryj talerzykiem lub folią. Odstaw na minimum pół godziny.
  6. Chorizo i papryki pokrój w słupki.
  7. Plaster karkówki posmaruj musztardą, ułóż na niej pokrojone w słupki chorizo i paprykę.
  8. Zwijaj mięso tworząc roladkę, możesz je spiąć wykałaczkami. Na koniec owiń mięso plastrami boczku. W ten sposób postępuj z kolejnymi kawałkami.
  9. Rozgrzej grilla. Umieść mięso na tackach i grilluj z obu stron na małym ogniu. Równocześnie możesz grillować warzywa.
  10. Przelej zalewę piwną wraz z warzywami do garnka. Postaw go na ogniu i gotuj aż zredukuje się do kilku łyżek. Tym sosem smaruj roladki podczas pieczenia.
  11. Tak przygotowane mięso podawaj z ketchupem Kotlin Z piekła rodem Extra Hot oraz ulubionymi dodatkami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!