Roladki z chorizo i papryką

kontakt_2
Roladki z chorizo i papryką

2

0 / 0

Pyszne danie mięsne, serwowane z grillowanym chlebem lub warzywami – spróbuj podlewanych piwem i bulionem warzywnym roladek z karkówki i boczku, wypełnionych wonnym chorizo, chili i przyprawami. Rozsmakuj się w mieszance pikantnych aromatów i mięs rozpływających się w ustach!

15

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. kotlety z karkówki

12 szt. boczek plastry

250 piwo ciemne

0.50 szt. papryka czerwona

0.50 szt. papryka żółta

200 g kiełbasa chorizo

3 łyżeczka rozmaryn

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. papryczka chili

1 szt. cebula czerwona

1 szt. musztarda sarepska

1 szcz. sól, pieprz

1 opak. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

1 opak. pieczywo grillowane

1 szt. warzywa

Przygotowanie


1

Karkówkę rozbij tłuczkiem na cienkie plastry. Posyp kotlety solą, pieprzem oraz rozmarynem.

2

Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Cebulę obierz z łupinki. Pokrój.

3

Chilli pokrój w plasterki. Można wyciągnąć pestki – danie wówczas będzie mniej pikantne.

4

Przelej piwo do miski, dodaj czosnek, cebulę, chilli oraz plastry karkówki.

5

Całość wymieszaj, przykryj talerzykiem lub folią. Odstaw na minimum pół godziny.

6

Chorizo i papryki pokrój w słupki.

7

Plaster karkówki posmaruj musztardą, ułóż na niej pokrojone w słupki chorizo i paprykę.

8

Zwijaj mięso tworząc roladkę, możesz je spiąć wykałaczkami. Na koniec owiń mięso plastrami boczku. W ten sposób postępuj z kolejnymi kawałkami.

9

Rozgrzej grilla. Umieść mięso na tackach i grilluj z obu stron na małym ogniu. Równocześnie możesz grillować warzywa.

10

Przelej zalewę piwną wraz z warzywami do garnka. Postaw go na ogniu i gotuj aż zredukuje się do kilku łyżek. Tym sosem smaruj roladki podczas pieczenia.

11

Tak przygotowane mięso podawaj z ketchupem Kotlin Z piekła rodem Extra Hot oraz ulubionymi dodatkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły