Example thumb
1

Składniki

4 Sztuki
Kotlety z karkówki
12 Sztuk
Boczek plastry
250 Mililitrów
Piwo ciemne
0.5 Sztuki
papryka czerwona
0.5 Sztuki
papryka żółta
200 Gramów
Kiełbasa chorizo
3 Łyżeczki
Rozmaryn
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Papryczka chili
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Sztuka
Musztarda sarepska
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Opakowanie
ingridient
Ketchup Kotlin Z piekła rodem Extra Hot

dodatkowo

1 Opakowanie
Pieczywo grillowane
1 Sztuka
Warzywa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Karkówkę rozbij tłuczkiem na cienkie plastry. Posyp kotlety solą, pieprzem oraz rozmarynem.
  2. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Chilli pokrój w plasterki. Można wyciągnąć pestki – danie wówczas będzie mniej pikantne. Cebulę obierz z łupinki. Pokrój.
  3. Przelej piwo do miski, dodaj czosnek, cebulę, chilli oraz plastry karkówki. Całość wymieszaj, przykryj talerzykiem lub folią. Odstaw na minimum pół godziny.
  4. Chorizo i papryki pokrój w słupki. Plaster karkówki posmaruj musztardą, ułóż na niej pokrojone w słupki chorizo i paprykę. Zwijaj mięso tworząc roladkę, możesz je spiąć wykałaczkami. Na koniec owiń mięso plastrami boczku. W ten sposób postępuj z kolejnymi kawałkami.
  5. Rozgrzej grilla. Umieść mięso na tackach i grilluj z obu stron na małym ogniu. Równocześnie możesz grillować warzywa. Przelej zalewę piwną wraz z warzywami do garnka. Postaw go na ogniu i gotuj aż zredukuje się do kilku łyżek. Tym sosem smaruj roladki podczas pieczenia.
  6. Tak przygotowane mięso podawaj z ketchupem Kotlin Z piekła rodem Extra Hot oraz ulubionymi dodatkami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!