0

Składniki

1 Kilogram
Schab
10 Sztuk
jaja kurze całe
2 Sztuki
jaja kurze całe
4 Łyżki
musztarda
20 Dekagramów
ser żółty
15 Dekagramów
bułka tarta
10 Dekagramów
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab opłukać i osuszyć. Pokroić go na porcje- kotlety.
  2. Każdy z kotletów oprószyć solą i pieprzem, zbić tłuczkiem kuchennym.
  3. Kotlety rozkładać na desce kuchennej i posypać startym serem żółtym.
  4. Jajka ugotowane na twardo obtaczać w musztardzie i kłaść na kotletach.
  5. Wieprzowinę zawijać w roladki i spinać wykałaczką.
  6. Roladki panierować w jajku i bułce tartej.
  7. Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.

Opis

Roladki na obiad- nieco inaczej.

Podobne przepisy

Cordon bleu

Średni Do 40 min.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Makaron zapiekany z pomidorami

Łatwy Do 1 godz.

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Łatwy Do 20 min.

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz.

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min.

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz.

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!