Roladki wieprzowe z jajkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Roladki wieprzowe z jajkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974925584.jpeg&w=3840&q=75)
Roladki na obiad- nieco inaczej.
0
0 / 0
Roladki na obiad- nieco inaczej.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg schab
10 szt. jaja kurze całe
2 szt. jaja kurze całe
4 łyżka musztarda
20 dag. ser żółty
15 dag. bułka tarta
10 dag. tłuszcz
Przygotowanie
1
Schab opłukać i osuszyć. Pokroić go na porcje- kotlety.
2
Każdy z kotletów oprószyć solą i pieprzem, zbić tłuczkiem kuchennym.
3
Kotlety rozkładać na desce kuchennej i posypać startym serem żółtym.
4
Jajka ugotowane na twardo obtaczać w musztardzie i kłaść na kotletach.
5
Wieprzowinę zawijać w roladki i spinać wykałaczką.
6
Roladki panierować w jajku i bułce tartej.
7
Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.