Roladki wieprzowe z jajkiem

m7

Roladki na obiad- nieco inaczej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
570
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Roladki na obiad- nieco inaczej.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg schab
10 szt. jaja kurze całe
2 szt. jaja kurze całe
4 łyżka musztarda
20 dag. ser żółty
15 dag. bułka tarta
10 dag. tłuszcz
Przygotowanie
Schab opłukać i osuszyć. Pokroić go na porcje- kotlety.
Każdy z kotletów oprószyć solą i pieprzem, zbić tłuczkiem kuchennym.
Kotlety rozkładać na desce kuchennej i posypać startym serem żółtym.
Jajka ugotowane na twardo obtaczać w musztardzie i kłaść na kotletach.
Wieprzowinę zawijać w roladki i spinać wykałaczką.
Roladki panierować w jajku i bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
570
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.