0

Składniki

1 Kilogram
Schab
10 Sztuk
jaja kurze całe
2 Sztuki
jaja kurze całe
4 Łyżki
musztarda
20 Dekagramów
ser żółty
15 Dekagramów
bułka tarta
10 Dekagramów
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab opłukać i osuszyć. Pokroić go na porcje- kotlety.
  2. Każdy z kotletów oprószyć solą i pieprzem, zbić tłuczkiem kuchennym.
  3. Kotlety rozkładać na desce kuchennej i posypać startym serem żółtym.
  4. Jajka ugotowane na twardo obtaczać w musztardzie i kłaść na kotletach.
  5. Wieprzowinę zawijać w roladki i spinać wykałaczką.
  6. Roladki panierować w jajku i bułce tartej.
  7. Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.

Opis

Roladki na obiad- nieco inaczej.

Podobne przepisy

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Makaron zapiekany z pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Zrazy z grilla

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zrazy z grilla

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Karp wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Karp wigilijny

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!