Roladki wieprzowe z jajkiem

m7
Roladki wieprzowe z jajkiem

0

0 / 0

Roladki na obiad- nieco inaczej.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg schab

10 szt. jaja kurze całe

2 szt. jaja kurze całe

4 łyżka musztarda

20 dek. ser żółty

15 dek. bułka tarta

10 dek. tłuszcz

Przygotowanie


1

Schab opłukać i osuszyć. Pokroić go na porcje- kotlety.

2

Każdy z kotletów oprószyć solą i pieprzem, zbić tłuczkiem kuchennym.

3

Kotlety rozkładać na desce kuchennej i posypać startym serem żółtym.

4

Jajka ugotowane na twardo obtaczać w musztardzie i kłaść na kotletach.

5

Wieprzowinę zawijać w roladki i spinać wykałaczką.

6

Roladki panierować w jajku i bułce tartej.

7

Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły