Roladki wieprzowe z jajkiem
m7
Roladki na obiad- nieco inaczej.
0
0 / 0
Roladki na obiad- nieco inaczej.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg schab
10 szt. jaja kurze całe
2 szt. jaja kurze całe
4 łyżka musztarda
20 dek. ser żółty
15 dek. bułka tarta
10 dek. tłuszcz
Przygotowanie
1
Schab opłukać i osuszyć. Pokroić go na porcje- kotlety.
2
Każdy z kotletów oprószyć solą i pieprzem, zbić tłuczkiem kuchennym.
3
Kotlety rozkładać na desce kuchennej i posypać startym serem żółtym.
4
Jajka ugotowane na twardo obtaczać w musztardzie i kłaść na kotletach.
5
Wieprzowinę zawijać w roladki i spinać wykałaczką.
6
Roladki panierować w jajku i bułce tartej.
7
Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.