Roladki szpinakowe z sosem neapolitańskim
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Roladki szpinakowe z sosem neapolitańskim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973023025.jpeg&w=3840&q=75)
Jeśli szukasz pomysłu na bezmięsny obiad, wypróbuj przepis na szpinakowe roladki w sosie neapolitańskim. Przygotuj wymagane składniki i postępuj zgodnie z instrukcją. Szpinakowe roladki z sosem neapolitańskim świetnie sprawdzą się również w roli szybkiej przekąski lub smacznej kolacji.
0
0 / 0
Jeśli szukasz pomysłu na bezmięsny obiad, wypróbuj przepis na szpinakowe roladki w sosie neapolitańskim. Przygotuj wymagane składniki i postępuj zgodnie z instrukcją. Szpinakowe roladki z sosem neapolitańskim świetnie sprawdzą się również w roli szybkiej przekąski lub smacznej kolacji.
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. sos neapolitański łowicz
1 szt. makaron cannelloni lubella
2 opak. szpinak mrożony
1 szt. cebula
1 szt. jaja l
2 szt. ząbek czosnku
250 g ser feta
1 łyżka masło
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Posiekaj cebulę i czosnek podsmaż je na maśle. Dodaj rozmrożony szpinak. Kiedy odparuje nadmiar wody ze szpinaku, dodaj jajko oraz ser pokrojony w kostkę. Po połączeniu się składników dopraw do smaku i zostaw do wystudzenia.
Wypełnij nadzieniem szpinakowym makaron. Ułóż wypełnione rurki w naczyniu do zapiekania. Zalej sosem neapolitańskim i zapiekaj w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180 st. Przez pierwsze 20 minut pod przykryciem.