Roladki szpinakowe z sosem neapolitańskim

maspexdigital
Roladki szpinakowe z sosem neapolitańskim

0

0 / 0

Jeśli szukasz pomysłu na bezmięsny obiad, wypróbuj przepis na szpinakowe roladki w sosie neapolitańskim. Przygotuj wymagane składniki i postępuj zgodnie z instrukcją. Szpinakowe roladki z sosem neapolitańskim świetnie sprawdzą się również w roli szybkiej przekąski lub smacznej kolacji.

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. sos neapolitański łowicz

1 szt. makaron cannelloni lubella

2 opak. szpinak mrożony

1 szt. cebula

1 szt. jaja l

2 szt. ząbek czosnku

250 g ser feta

1 łyżka masło

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Posiekaj cebulę i czosnek podsmaż je na maśle. Dodaj rozmrożony szpinak. Kiedy odparuje nadmiar wody ze szpinaku, dodaj jajko oraz ser pokrojony w kostkę. Po połączeniu się składników dopraw do smaku i zostaw do wystudzenia.

2

Wypełnij nadzieniem szpinakowym makaron. Ułóż wypełnione rurki w naczyniu do zapiekania. Zalej sosem neapolitańskim i zapiekaj w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180 st. Przez pierwsze 20 minut pod przykryciem.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

604

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

60

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły