Roladki schabowe cymes

m7
Roladki schabowe cymes

1

0 / 0

Roladki pochodzą z przepisów mojej mamy,warto je wypróbować ,polecam.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


7 porcji

Składniki

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 szczyp. koper

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szkl. bułka tarta

7 szt. kotlety schabowe

2 szt. jaja kurze całe

1 łyżka masło

2 łyżka śmietana 18%

3 łyżka olej roślinny

Przygotowanie


1

Kotlety schabowe umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,rozbić jak najcieniej,leciutko posolić.

2

Jajka rozbić,dodać śmietanę,troszkę vegety,i pieprzu(wszystko dokładnie roztrzepać,na jednolitą masę).

3

Koperek posiekać,na każdy rozbity kotlet,nakładać po trochu masła,

4

i posiekanego koperku.

5

Zawijać ścisło roladki,najpierw boki,potem przód.

6

Następnie panierować w bułce tartej,masie jajeczno-śmietanowej ,na końcu znów w bułce tartej.

7

Smażyć na małym ogniu, na złoty kolor około 8-10. Min

8

Przekręcając kilka krotnie, żeby się dopiekły.(można podlać odrobinę wody i parować kilka minutek pod przykryciem). Polecam i smacznego.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

258

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły