0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Łyżki
bułka tarta
70 Dekagramów
schab bez kości
50 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  2. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w większą kostkę.
  3. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczarki oraz cebulę i smażymy około 15-20 minut.
  4. Następnie plastry schabu rozbijamy dosyć cienko. Na każdym kotlecie układamy porcję farszu pieczarkowego. Całość zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami.
  5. Tak przygotowane roladki panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Opis

Roladki te wymyśliłam, gdy miałam nadmiar pieczarek.

Podobne przepisy

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Kotlety z ryżu i pieczarek

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety z ryżu i pieczarek

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!