Roladki schabowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Roladki schabowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8136-1702058028713.jpeg&w=3840&q=75)
Roladki z pieczarkami są pyszną i łatwą propozycja na urozmaicenie obiadu. Warto podawać z ziemniakami, surówką i sosem.
0
0 / 0
Roladki z pieczarkami są pyszną i łatwą propozycja na urozmaicenie obiadu. Warto podawać z ziemniakami, surówką i sosem.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. cebula
1 szt. jaja kurze całe
3 łyżka bułka tarta
70 dag. schab bez kości
50 dag. pieczarki
Przygotowanie
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w większą kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczarki oraz cebulę i smażymy około 15-20 minut.
Następnie plastry schabu rozbijamy dosyć cienko. Na każdym kotlecie układamy porcję farszu pieczarkowego. Całość zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami.
Tak przygotowane roladki panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.