0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Łyżki
bułka tarta
70 Dekagramów
schab bez kości
50 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  2. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w większą kostkę.
  3. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczarki oraz cebulę i smażymy około 15-20 minut.
  4. Następnie plastry schabu rozbijamy dosyć cienko. Na każdym kotlecie układamy porcję farszu pieczarkowego. Całość zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami.
  5. Tak przygotowane roladki panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Opis

Roladki te wymyśliłam, gdy miałam nadmiar pieczarek.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!