Roladki schabowe

m7
Roladki schabowe

0

0 / 0

Roladki z pieczarkami są pyszną i łatwą propozycja na urozmaicenie obiadu. Warto podawać z ziemniakami, surówką i sosem.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szt. cebula

1 szt. jaja kurze całe

3 łyżka bułka tarta

70 dag. schab bez kości

50 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.

2

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w większą kostkę.

3

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczarki oraz cebulę i smażymy około 15-20 minut.

4

Następnie plastry schabu rozbijamy dosyć cienko. Na każdym kotlecie układamy porcję farszu pieczarkowego. Całość zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami.

5

Tak przygotowane roladki panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

309

kcal

Białka

49

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły