Roladki schabowe
m7
Roladki z pieczarkami są pyszną i łatwą propozycja na urozmaicenie obiadu. Warto podawać z ziemniakami, surówką i sosem.
0
0 / 0
Roladki z pieczarkami są pyszną i łatwą propozycja na urozmaicenie obiadu. Warto podawać z ziemniakami, surówką i sosem.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. cebula
1 szt. jaja kurze całe
3 łyżka bułka tarta
70 dag. schab bez kości
50 dag. pieczarki
Przygotowanie
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w większą kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczarki oraz cebulę i smażymy około 15-20 minut.
Następnie plastry schabu rozbijamy dosyć cienko. Na każdym kotlecie układamy porcję farszu pieczarkowego. Całość zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami.
Tak przygotowane roladki panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.