Roladki mielone z korniszonami i żółtym serem

m7
Roladki mielone z korniszonami i żółtym serem

0

0 / 0

Są doskonałą propozycją na szybki obiad. Doskonale smakują z sosem czosnkowym. Stanowią świetną odmianę tradycyjnych kotletów mielonych.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. bułka

1 szt. cebula

4 szt. ogórki konserwowe krakus

50 dag. mięso mielone

20 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Do mięsa mielonego dodać jajko, namoczoną w mleku bułkę (lub 2 łyżki bułki tartej), drobno pokrojoną cebulkę, doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wyrobić.

2

Ogórki przekroić wzdłuż na pół, ser w paski.

3

Lepić kotleciki, do środka wkładać połowę korniszona i paseczek sera. Rozgrzać olej na patelni, klopsiki obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły