0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
bułka
1 Sztuka
cebula
4 Sztuki
ogórki konserwowe
50 Dekagramów
mięso mielone
20 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do mięsa mielonego dodać jajko, namoczoną w mleku bułkę (lub 2 łyżki bułki tartej), drobno pokrojoną cebulkę, doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wyrobić.
  2. Ogórki przekroić wzdłuż na pół, ser w paski.
  3. Lepić kotleciki, do środka wkładać połowę korniszona i paseczek sera. Rozgrzać olej na patelni, klopsiki obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron.

Opis

Są doskonałą propozycją na szybki obiad. Doskonale smakują z sosem czosnkowym. Stanowią świetną odmianę tradycyjnych kotletów mielonych.

Podobne przepisy

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Lasagne

Średni Do 1 godz.

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min.

Spaghetti

Średni Do 1 godz.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cordon bleu

Średni Do 40 min.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!