Roladki mielone z korniszonami i żółtym serem

m7

Są doskonałą propozycją na szybki obiad. Doskonale smakują z sosem czosnkowym. Stanowią świetną odmianę tradycyjnych kotletów mielonych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
426
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Są doskonałą propozycją na szybki obiad. Doskonale smakują z sosem czosnkowym. Stanowią świetną odmianę tradycyjnych kotletów mielonych.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. bułka
1 szt. cebula
4 szt. ogórki konserwowe krakus
50 dag. mięso mielone
20 dag. ser żółty
Przygotowanie
Do mięsa mielonego dodać jajko, namoczoną w mleku bułkę (lub 2 łyżki bułki tartej), drobno pokrojoną cebulkę, doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wyrobić.
Ogórki przekroić wzdłuż na pół, ser w paski.
Lepić kotleciki, do środka wkładać połowę korniszona i paseczek sera. Rozgrzać olej na patelni, klopsiki obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
426
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.