Roladki mielone z korniszonami i żółtym serem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Roladki mielone z korniszonami i żółtym serem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1819-1702057594297.jpeg&w=3840&q=75)
Są doskonałą propozycją na szybki obiad. Doskonale smakują z sosem czosnkowym. Stanowią świetną odmianę tradycyjnych kotletów mielonych.
0
0 / 0
Są doskonałą propozycją na szybki obiad. Doskonale smakują z sosem czosnkowym. Stanowią świetną odmianę tradycyjnych kotletów mielonych.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. bułka
1 szt. cebula
4 szt. ogórki konserwowe krakus
50 dag. mięso mielone
20 dag. ser żółty
Przygotowanie
Do mięsa mielonego dodać jajko, namoczoną w mleku bułkę (lub 2 łyżki bułki tartej), drobno pokrojoną cebulkę, doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wyrobić.
Ogórki przekroić wzdłuż na pół, ser w paski.
Lepić kotleciki, do środka wkładać połowę korniszona i paseczek sera. Rozgrzać olej na patelni, klopsiki obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron.