0

Składniki

1 Szczypta
papryka słodka
1 Szczypta
curry
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
oliwa z oliwek
1 Łyżeczka
Musztarda francuska
400 Gramów
filet z kurczaka
0.5 Szklanki
woda
1 Sztuka
Liście szpinaku
0.5 Sztuki
pomarańcza
1 Sztuka
Limonka
1 Łyżka
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filety przecinamy na płasko, rozbijamy je lekko,
  2. Przyprawiamy solą, pieprzem, curry, papryką, oliwą i sokiem z połówki limonki i ćwiartki pomarańczy,
  3. Odstawiamy na parę min do lodówki,
  4. Szpinak zalewamy wrzątkiem na min., odcedzamy,
  5. Filety smarujemy delikatnie musztardą, układamy na każdym po kilka listków szpinaku,
  6. Zawijamy, spinamy wykałaczkami,
  7. Filety obtaczamy w mącę i obsmażamy,
  8. Dodajemy łyżeczkę mąki zasmażamy następnie 1/2 szklanki wody i sok z pozostałych cytrusów,
  9. Przyprawiamy i dusimy pod przykryciem 10-15 min.

Opis

Smaczne roladki pachnące cytrusami, od razu przychodzi ochota na małe co nieco

Podobne przepisy

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Kaczka z jabłkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Schab z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Spaghetti z tuńczykiem, kruszonką czosnkowo-limonkową i pła...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z tuńczykiem, kruszonką czosnkowo-limonkową i płatkami chili

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!