Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

kontakt_2
Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

0

0 / 0

Znudziło Ci się tradycyjne mięso na obiad? Wypróbuj coś zupełnie nowego – pyszne roladki drobiowe z farszem szpinakowo-serowym. Wystarczy kilka piersi kurczaka, szpinak i mozzarella (oraz szczypta przypraw), aby przygotować smaczne danie obiadowe!

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. pierś kurczaka

400 g szpinak mrożony

1 szt. mozarella

1 szt. jaja l

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka masło klarowane

1 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżeczka suszona bazylia

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka pieprz

2 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Piersi z kurczaka rozbić na cieńsze płaty, ok. 1 cm. Z obydwu stron doprawić solą, pieprzem, suszoną bazylią i natrzeć oliwą.

2

Na maśle zeszklić cebulę z czosnkiem.

3

Szpinak odmrozić i odcisnąć z nadmiaru wody, a następnie dodać na patelnię z cebulą , podsmażyć i ostudzić.

4

Mozzarellę zetrzeć, połączyć ze szpinakiem, wbić jajko i wymieszać.

5

Masę szpinakową wyłożyć na środek filetu z kurczaka, zwinąć roladkę i spiąć wykałaczkami.

6

Naczynie żaroodporne lekko natłuścić oliwą i ułożyć w nim roladki. Piec w temperaturze 200 stopni C przez 25 minut.

7

Po upieczeniu wyjąć wykałaczki i pokroić na plasterki. Podawać z ketchupem, ziemniakami i surówką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły