Roladki drobiowe zapiekane z pieczarkami

m7
Roladki drobiowe zapiekane z pieczarkami

0

0 / 0

Smaczne roladki na obiad. Podawać z ziemniakami w mundurkach i surówką.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

4 szcz. sól, pieprz

1 łyżeczka przyprawa do kurczaka

2 szt. pierś kurczaka

5 szt. ogórek konserwowy

1 szt. papryka marynowana

1 szt. cebula

3 łyżka tłuszcz

10 dek. bułka tarta

25 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

Pierś z kurczaka pokroić na porcje, które należy następnie rozbić przy użyciu tłuczka kuchennego.

2

Mięso oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ogórki konserwowe pokroić wzdłuż na ćwiartki.

3

Paprykę konserwową pokroić w paski. Na środku kotleta z kurczaka układać po pasku papryki i ćwiartce ogórka.

4

Kotlety zawijać na kształt roladek i spinać je wykałaczkami. Roladki panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.

5

Usmażone roladki układać w naczyniu żaroodpornym.

6

Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na tłuszczu.

7

Na roladki wyłożyć pokrojone pieczarki i podsmażoną cebulkę.

8

Całość zapiekać przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 - 200 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły