Roladki drobiowe zapiekane z pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Roladki drobiowe zapiekane z pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8631-1702058064354.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczne roladki na obiad. Podawać z ziemniakami w mundurkach i surówką.
0
0 / 0
Smaczne roladki na obiad. Podawać z ziemniakami w mundurkach i surówką.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
4 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa do kurczaka
2 szt. pierś kurczaka
5 szt. ogórek konserwowy
1 szt. papryka marynowana
1 szt. cebula
3 łyżka tłuszcz
10 dag. bułka tarta
25 dag. pieczarki
Przygotowanie
Pierś z kurczaka pokroić na porcje, które należy następnie rozbić przy użyciu tłuczka kuchennego.
Mięso oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ogórki konserwowe pokroić wzdłuż na ćwiartki.
Paprykę konserwową pokroić w paski. Na środku kotleta z kurczaka układać po pasku papryki i ćwiartce ogórka.
Kotlety zawijać na kształt roladek i spinać je wykałaczkami. Roladki panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
Usmażone roladki układać w naczyniu żaroodpornym.
Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na tłuszczu.
Na roladki wyłożyć pokrojone pieczarki i podsmażoną cebulkę.
Całość zapiekać przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 - 200 stopni.