Roladki drobiowe zapiekane z pieczarkami
m7
Smaczne roladki na obiad. Podawać z ziemniakami w mundurkach i surówką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
244
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczne roladki na obiad. Podawać z ziemniakami w mundurkach i surówką.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
4 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa do kurczaka
2 szt. pierś kurczaka
5 szt. ogórek konserwowy
1 szt. papryka marynowana
1 szt. cebula
3 łyżka tłuszcz
10 dag. bułka tarta
25 dag. pieczarki
Przygotowanie
Pierś z kurczaka pokroić na porcje, które należy następnie rozbić przy użyciu tłuczka kuchennego.
Mięso oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ogórki konserwowe pokroić wzdłuż na ćwiartki.
Paprykę konserwową pokroić w paski. Na środku kotleta z kurczaka układać po pasku papryki i ćwiartce ogórka.
Kotlety zawijać na kształt roladek i spinać je wykałaczkami. Roladki panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
Usmażone roladki układać w naczyniu żaroodpornym.
Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na tłuszczu.
Na roladki wyłożyć pokrojone pieczarki i podsmażoną cebulkę.
Całość zapiekać przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 - 200 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
244
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.