Roladki drobiowe z pesto i serem camembert

tyna
Roladki drobiowe z pesto i serem camembert

0

0 / 0

Pierś drobiowa rolowana.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. pesto bazyliowe

1 szt. papryka czerwona

1 szt. ser camembert

1 dag. pierś kurczaka

Przygotowanie


1

Pierś kurczaka dzielimy na 6 płatów, które lekko rozbijamy, solimy i pieprzymy do smaku.

2

Każdy płat smarujemy bazyliowym pesto na to kładziemy pasek surowej papryki, kawałek sera camembert, zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami.

3

Roladki obsmażamy na rumiano ze wszystkich stron, podlewamy wodą i dusimy około 30 minut pod przykryciem. Na wierzchu każdej roladki kładziemy plaster boczku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

210

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły