0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
Pesto bazyliowe
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
Ser camembert
1 Dekagram
pierś kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś kurczaka dzielimy na 6 płatów, które lekko rozbijamy, solimy i pieprzymy do smaku.
  2. Każdy płat smarujemy bazyliowym pesto na to kładziemy pasek surowej papryki, kawałek sera camembert, zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami.
  3. Roladki obsmażamy na rumiano ze wszystkich stron, podlewamy wodą i dusimy około 30 minut pod przykryciem. Na wierzchu każdej roladki kładziemy plaster boczku.

Opis

Pierś drobiowa rolowana.

Podobne przepisy

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Gulasz z czerwoną papryką

Łatwy Do 40 min
Gulasz z czerwoną papryką

Kolanka all'Amatriciana

Łatwy Do 40 min
Kolanka all'Amatriciana

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Łatwy Do 40 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Łatwy Do 40 min
Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Muszelki z twarogiem i grillowaną papryką

Łatwy Do 40 min
Muszelki z twarogiem i grillowaną papryką

Pappardelle z dorszem na szpinaku

Łatwy Do 40 min
Pappardelle z dorszem na szpinaku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!