0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
Pesto bazyliowe
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
Ser camembert
1 Dekagram
pierś kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś kurczaka dzielimy na 6 płatów, które lekko rozbijamy, solimy i pieprzymy do smaku.
  2. Każdy płat smarujemy bazyliowym pesto na to kładziemy pasek surowej papryki, kawałek sera camembert, zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami.
  3. Roladki obsmażamy na rumiano ze wszystkich stron, podlewamy wodą i dusimy około 30 minut pod przykryciem. Na wierzchu każdej roladki kładziemy plaster boczku.

Opis

Pierś drobiowa rolowana.

Podobne przepisy

Roladki z chorizo i papryką

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Przepis
Łatwy Do 40 min
FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Gulasz z czerwoną papryką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gulasz z czerwoną papryką

Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Przepis
Średni Do 2 godz
Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupowej zalewie

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Kolanka all'Amatriciana

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolanka all'Amatriciana

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!