Roladki drobiowe z pesto i serem camembert
tyna
Pierś drobiowa rolowana.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
210
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pierś drobiowa rolowana.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. pesto bazyliowe
1 szt. papryka czerwona
1 szt. ser camembert
1 dag. pierś kurczaka
Przygotowanie
Pierś kurczaka dzielimy na 6 płatów, które lekko rozbijamy, solimy i pieprzymy do smaku.
Każdy płat smarujemy bazyliowym pesto na to kładziemy pasek surowej papryki, kawałek sera camembert, zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami.
Roladki obsmażamy na rumiano ze wszystkich stron, podlewamy wodą i dusimy około 30 minut pod przykryciem. Na wierzchu każdej roladki kładziemy plaster boczku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
210
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.