Roladki drobiowe z pesto i serem camembert
tyna
Pierś drobiowa rolowana.
0
0 / 0
Pierś drobiowa rolowana.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
1 szt. pesto bazyliowe
1 szt. papryka czerwona
1 szt. ser camembert
1 dek. pierś kurczaka
Przygotowanie
1
Pierś kurczaka dzielimy na 6 płatów, które lekko rozbijamy, solimy i pieprzymy do smaku.
2
Każdy płat smarujemy bazyliowym pesto na to kładziemy pasek surowej papryki, kawałek sera camembert, zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami.
3
Roladki obsmażamy na rumiano ze wszystkich stron, podlewamy wodą i dusimy około 30 minut pod przykryciem. Na wierzchu każdej roladki kładziemy plaster boczku.