Roladki drobiowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Roladki drobiowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976823849.jpeg&w=3840&q=75)
jedne z ulubionych dań mojej rodzinki
0
0 / 0
jedne z ulubionych dań mojej rodzinki
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
500 olej
6 szczyp. sól
6 szczyp. pieprz
200 g ser żółty
200 g bułka tarta
6 szt. pierś kurczaka
3 szt. jajko
10 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Piersi z kurczaka myjemy, nacinamy na spore płaty lub rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
2
Solimy i pieprzymy.
3
Na płat mięsa kładziemy kawałek sera.
4
Zwijamy w roladę, obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.
5
Formujemy podłużne roladki.
6
Smażymy na głębokim tłuszczu na małym ogniu po około 5 minut z każdej strony.
7
Roladki powinny być obracane na cztery boki.