Roladki drobiowe

m7
Roladki drobiowe

0

0 / 0

jedne z ulubionych dań mojej rodzinki

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

500 olej

6 szczyp. sól

6 szczyp. pieprz

200 g ser żółty

200 g bułka tarta

6 szt. pierś kurczaka

3 szt. jajko

10 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Piersi z kurczaka myjemy, nacinamy na spore płaty lub rozbijamy tłuczkiem do mięsa.

2

Solimy i pieprzymy.

3

Na płat mięsa kładziemy kawałek sera.

4

Zwijamy w roladę, obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.

5

Formujemy podłużne roladki.

6

Smażymy na głębokim tłuszczu na małym ogniu po około 5 minut z każdej strony.

7

Roladki powinny być obracane na cztery boki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1428

kcal

Białka

83

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

102

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły