Roladka z pieczarkami i serem
m7
pyszne, uwielbiam, takie danie
1
0 / 0
pyszne, uwielbiam, takie danie
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
10 olej
2 szczyp. sól
1 szt. jajko
6 szt. pieczarki
6 szt. ser żółty
5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
5 łyżka bułka tarta
20 dag. mięso wołowo - drobiowe
Przygotowanie
1
Mięso dobrze rozbić.
2
Posolić z dwóch stron.
3
Położyć na to 1,5 plastra sera.
4
Na ser dodać połowę usmażonych pieczarek.
5
Na pieczarki znowu ser. zwinąć w rulon.
6
To samo zrobić z drugim mięsem.
7
Obtoczyć w mace, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
8
Piec na złoty kolor z wszystkich stron.