Roladka z pieczarkami i serem

m7
Roladka z pieczarkami i serem

Średnia 0 / 0

Oceń!

pyszne, uwielbiam, takie danie

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

10 olej

2 szczyp. sól

1 szt. jajko

6 szt. pieczarki

6 szt. ser żółty

5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

5 łyżka bułka tarta

20 dag. mięso wołowo - drobiowe

Przygotowanie


Mięso dobrze rozbić.

Posolić z dwóch stron.

Położyć na to 1,5 plastra sera.

Na ser dodać połowę usmażonych pieczarek.

Na pieczarki znowu ser. zwinąć w rulon.

To samo zrobić z drugim mięsem.

Obtoczyć w mace, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Piec na złoty kolor z wszystkich stron.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2943

kcal

Białka

198

gram

Węglowodany

53

gram

Tłuszcze

211

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły