Roladka z pieczarkami i serem

m7

pyszne, uwielbiam, takie danie
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2943
kcal
Białka
198
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
211
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
pyszne, uwielbiam, takie danie
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
10 olej
2 szczyp. sól
1 szt. jajko
6 szt. pieczarki
6 szt. ser żółty
5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
5 łyżka bułka tarta
20 dag. mięso wołowo - drobiowe
Przygotowanie
Mięso dobrze rozbić.
Posolić z dwóch stron.
Położyć na to 1,5 plastra sera.
Na ser dodać połowę usmażonych pieczarek.
Na pieczarki znowu ser. zwinąć w rulon.
To samo zrobić z drugim mięsem.
Obtoczyć w mace, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Piec na złoty kolor z wszystkich stron.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2943
kcal
Białka
198
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
211
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.