Roladka z makaronem i maślanymi porami

bartek
Roladka z makaronem i maślanymi porami

0

0 / 0

Roladka rewelacyjnie wygląda w przekroju - to świetny sposób na wykorzystanie makaronu, który został np. z obiadu.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

2 łyżecz. masło

1 szt. por

1 opak. ciasto francuskie

15 dag. ser żółty w kawałku

0.50 szkl. makaron pióra lubella

Przygotowanie


1

Gotowe ciasto francuskie podzielić na dwie połowy (wyjdą z tego dwie roladki).

2

Na każdą połowę zetrzeć żółty ser.

3

Na starty ser położyć ugotowany makaron pióra.

4

A na makaron podsmażone na maśle pokrojone pory.

5

Zawinąć ostrożnie roladkę i spiąć ją wykałaczkami. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze około 200 stopni C przez kwadrans.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

754

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

53

gram

Tłuszcze

48

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły