Roladka z makaronem i maślanymi porami
bartek
Roladka rewelacyjnie wygląda w przekroju - to świetny sposób na wykorzystanie makaronu, który został np. z obiadu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
754
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Roladka rewelacyjnie wygląda w przekroju - to świetny sposób na wykorzystanie makaronu, który został np. z obiadu.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżecz. masło
1 szt. por
1 opak. ciasto francuskie
15 dag. ser żółty w kawałku
0.50 szkl. makaron pióra lubella
Przygotowanie
Gotowe ciasto francuskie podzielić na dwie połowy (wyjdą z tego dwie roladki).
Na każdą połowę zetrzeć żółty ser.
Na starty ser położyć ugotowany makaron pióra.
A na makaron podsmażone na maśle pokrojone pory.
Zawinąć ostrożnie roladkę i spiąć ją wykałaczkami. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze około 200 stopni C przez kwadrans.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
754
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.