Roladka z makaronem i maślanymi porami
bartek
Roladka rewelacyjnie wygląda w przekroju - to świetny sposób na wykorzystanie makaronu, który został np. z obiadu.
0
0 / 0
Roladka rewelacyjnie wygląda w przekroju - to świetny sposób na wykorzystanie makaronu, który został np. z obiadu.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
2 łyżeczka masło
1 szt. por
1 opak. ciasto francuskie
15 dek. ser żółty w kawałku
0.50 szkl. makaron pióra lubella
Przygotowanie
1
Gotowe ciasto francuskie podzielić na dwie połowy (wyjdą z tego dwie roladki).
2
Na każdą połowę zetrzeć żółty ser.
3
Na starty ser położyć ugotowany makaron pióra.
4
A na makaron podsmażone na maśle pokrojone pory.
5
Zawinąć ostrożnie roladkę i spiąć ją wykałaczkami. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze około 200 stopni C przez kwadrans.