Roladka z makaronem i maślanymi porami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
bartek
![Roladka z makaronem i maślanymi porami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977303119.jpeg&w=3840&q=75)
Roladka rewelacyjnie wygląda w przekroju - to świetny sposób na wykorzystanie makaronu, który został np. z obiadu.
0
0 / 0
Roladka rewelacyjnie wygląda w przekroju - to świetny sposób na wykorzystanie makaronu, który został np. z obiadu.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżecz. masło
1 szt. por
1 opak. ciasto francuskie
15 dag. ser żółty w kawałku
0.50 szkl. makaron pióra lubella
Przygotowanie
1
Gotowe ciasto francuskie podzielić na dwie połowy (wyjdą z tego dwie roladki).
2
Na każdą połowę zetrzeć żółty ser.
3
Na starty ser położyć ugotowany makaron pióra.
4
A na makaron podsmażone na maśle pokrojone pory.
5
Zawinąć ostrożnie roladkę i spiąć ją wykałaczkami. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze około 200 stopni C przez kwadrans.