Roladka z kurczaka na makaronowej kołderce

karolgrochowski
Roladka z kurczaka na makaronowej kołderce

0

0 / 0

Rolada z łososia i fileta z kurczaka posypana roszpunką na makaronie świderki wymieszanym z zielonym pesto. Danie pasuje się na rodzinny obiad, a w małych porcjach jako przystawka.

11

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

350 g makaron świderki lubella

150 g pierś kurczaka

5 szt. jaja kurze całe

25 g ser mozzarella

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

120 g zielone pesto

1 szt. ogórki konserwowe krakus

2 szczyp. zioła prowansalskie

200 g łosoś wędzony

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Umyj i osusz pierś z kurczaka.

2

Rozbij mięso na na grubość ok. 0,5 cm

3

Posyp mięso ulubionymi przyprawami np.: prowansalskimi.

4

Na piersiach z kurczaka rozłóż plastry łososia.

5

Na środku filetów rozłóż pokrojone jajka (wcześniej ugotowane na twardo).

6

Połóż ogórki i paprykę pokrojone w paski.

7

Ostrożnie zwiń roladę i zepnij długą wykałaczką.

8

Wstaw roladę do piekarnika rozgrzanego do 200 °C na ok. 25-30 minut.

9

Na kilka minut przed wyjęciem rolady, posyp ją startą Mozzarellą.

10

Ugotuj makaron Lubella Świderki, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

11

Gotowy makaron wymieszaj z pesto.

12

Rozłóż makaron za talerzu, roladę pokrój na plastry i połóż ją na makaronie.

13

Do smaku dopraw solą i pieprzem oraz udekoruj roszponką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

749

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

80

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły