Roladka drobiowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Roladka drobiowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977082823.jpeg&w=3840&q=75)
Świetnie nadaje się do klusek śląskich
1
0 / 0
Świetnie nadaje się do klusek śląskich
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. pierś kurczaka
1 szt. ogórki kiszone krakus
1 szt. papryka czerwona konserwowa
1 szt. jajko
1 łyżka majonez
1 łyżka ketchup kotlin łagodny
2 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
1
Filet kurczaka rozbić na cienki płat, posolić i popieprzyć. Na kotlet nałożyć majonez i ketchup. Następnie ułożyć dwie ćwiartki ogórka kiszonego i dwa paski papryki konserwowej.
2
Zawinąć roladkę, spiąć wykałaczką, obtoczyć w jajku i bułce i usmażyć.