Rolada ziemniaczana panierowana

m7
Rolada ziemniaczana panierowana

0

0 / 0

Mój pomysł na roladę ziemniaczaną.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szt. wafle tortowe

1 szt. cebula

1 łyżka seler

2 łyżka olej

2 łyżka bułka tarta

25 dag. ziemniaki ugotowane

20 dag. ser biały

Przygotowanie


1

Ziemniaki mielimy wraz z serem.Cebulę siekamy drobno,smażymy na oleju dodajemy do masy.Mieszamy dokładnie,doprawiamy do smaku.Dodajemy siekany seler.

2

Masa ziemniaczana serowa musi być gorąca.Smarujemy wafla i skręcamy w roladę.Schładzamy w lodówce.

3

Następnie kroimy ją w plastry panierujemy w bułce tartej,smażymy z obu stron na oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

226

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły