Rolada ziemniaczana panierowana
m7
Mój pomysł na roladę ziemniaczaną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
226
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Mój pomysł na roladę ziemniaczaną.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. wafle tortowe
1 szt. cebula
1 łyżka seler
2 łyżka olej
2 łyżka bułka tarta
25 dag. ziemniaki ugotowane
20 dag. ser biały
Przygotowanie
Ziemniaki mielimy wraz z serem.Cebulę siekamy drobno,smażymy na oleju dodajemy do masy.Mieszamy dokładnie,doprawiamy do smaku.Dodajemy siekany seler.
Masa ziemniaczana serowa musi być gorąca.Smarujemy wafla i skręcamy w roladę.Schładzamy w lodówce.
Następnie kroimy ją w plastry panierujemy w bułce tartej,smażymy z obu stron na oleju.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
226
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.