0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
Wafle tortowe
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
seler
2 Łyżki
olej
2 Łyżki
bułka tarta
25 Dekagramów
ziemniaki ugotowane
20 Dekagramów
ser biały
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki mielimy wraz z serem.Cebulę siekamy drobno,smażymy na oleju dodajemy do masy.Mieszamy dokładnie,doprawiamy do smaku.Dodajemy siekany seler.
  2. Masa ziemniaczana serowa musi być gorąca.Smarujemy wafla i skręcamy w roladę.Schładzamy w lodówce.
  3. Następnie kroimy ją w plastry panierujemy w bułce tartej,smażymy z obu stron na oleju.

Opis

Mój pomysł na roladę ziemniaczaną.

Podobne przepisy

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Szaszłyki IV

Przepis
Średni Do 40 min
Szaszłyki IV

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!