Rolada z żółtego sera
m7
Przepis pochodzi z bloga: http://mojekucharzenie.Blox.Pl/2007/12/rolada-z-zoltego-sera.Html
Wartości odżywcze na porcję
Energia
507
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
44
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Przepis pochodzi z bloga: http://mojekucharzenie.Blox.Pl/2007/12/rolada-z-zoltego-sera.Html
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.50 kostka masło
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. serek topiony kremowy
1 szt. papryka czerwona
1 szt. szczypiorek
1 szt. nać pietruszki
30 dag. sera salami
10 dag. pieczarki
Przygotowanie
Ser włożyć do woreczka foliowego ( mocnego ) i włożyć do wrzątku na ok. Pół godziny, aby zmiękł. W tym czasie zrobić farsz. Jajka , paprykę i zieleninę drobno posiekać. Pieczarki najwygodniej posiekać przed smażeniem - nie trzeba się później bawić w krojenie.
Zmieszać wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem. Kiedy ser jest już miękki, rozwałkować go na prostokąt ( najlepiej robić to na posmarowanym olejem blacie, wałek też posmarować - wtedy ser się nie przykleja ), rozsmarować farsz i zwinąć roladę . Zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na 2-3 godziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
507
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
44
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.