Rolada z żółtego sera

m7
Rolada z żółtego sera

1

0 / 0

Przepis pochodzi z bloga: http://mojekucharzenie.Blox.Pl/2007/12/rolada-z-zoltego-sera.Html

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

0.50 kostka masło

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. serek topiony kremowy

1 szt. papryka czerwona

1 szt. szczypiorek

1 szt. nać pietruszki

30 dag. sera salami

10 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Ser włożyć do woreczka foliowego ( mocnego ) i włożyć do wrzątku na ok. Pół godziny, aby zmiękł. W tym czasie zrobić farsz. Jajka , paprykę i zieleninę drobno posiekać. Pieczarki najwygodniej posiekać przed smażeniem - nie trzeba się później bawić w krojenie.

2

Zmieszać wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem. Kiedy ser jest już miękki, rozwałkować go na prostokąt ( najlepiej robić to na posmarowanym olejem blacie, wałek też posmarować - wtedy ser się nie przykleja ), rozsmarować farsz i zwinąć roladę . Zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na 2-3 godziny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

507

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

44

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły