Rolada z żółtego sera
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rolada z żółtego sera](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976422113.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis pochodzi z bloga: http://mojekucharzenie.Blox.Pl/2007/12/rolada-z-zoltego-sera.Html
1
0 / 0
Przepis pochodzi z bloga: http://mojekucharzenie.Blox.Pl/2007/12/rolada-z-zoltego-sera.Html
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.50 kostka masło
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. serek topiony kremowy
1 szt. papryka czerwona
1 szt. szczypiorek
1 szt. nać pietruszki
30 dag. sera salami
10 dag. pieczarki
Przygotowanie
Ser włożyć do woreczka foliowego ( mocnego ) i włożyć do wrzątku na ok. Pół godziny, aby zmiękł. W tym czasie zrobić farsz. Jajka , paprykę i zieleninę drobno posiekać. Pieczarki najwygodniej posiekać przed smażeniem - nie trzeba się później bawić w krojenie.
Zmieszać wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem. Kiedy ser jest już miękki, rozwałkować go na prostokąt ( najlepiej robić to na posmarowanym olejem blacie, wałek też posmarować - wtedy ser się nie przykleja ), rozsmarować farsz i zwinąć roladę . Zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na 2-3 godziny.