Rolada z serkiem i brzoskwinią

m7
Rolada z serkiem i brzoskwinią

1

0 / 0

Szybka w przygotowaniu i smaczna rolada. Oto przepis na najprostsze ciasto z kremem i owocami! Skusisz się?

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 szcz. sól

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. galaretka brzoskwiniowa

1 szt. brzoskwinia w syropie

5 łyżka mąka lubella puszysta tortowa

5 łyżka cukier

25 dek. serek homogenizowany

Przygotowanie


1

Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie ucierając dodawać po łyżce mąki.

2

Gdy już mąka zostanie wmieszana dodawać po łyżce piany z białek. Gdy masa będzie jednolita należy rozsmarować ją na blaszce i piec około 25 minut w temp. 180 stopni.

3

Po upieczeniu ciasto na roladę ułożyć na ściereczce i zwinąć na kształt rolady. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku. Odstawić do wystygnięcia.

4

Gdy zacznie delikatnie tężeć należy zmiksować ją z serkiem homogenizowanym.

5

Masę rozsmarować na biszkopcie. Ułożyć na niej pasek brzoskwiń pokrojonych w kostkę.

6

Ciasto zawijać na kształt rolady. Odstawić do całkowitego stężenia masy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły