Rolada z serkiem i brzoskwinią
m7
1
0 / 0
0
Szybka w przygotowaniu i smaczna rolada. Oto przepis na najprostsze ciasto z kremem i owocami! Skusisz się?
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
1 szcz. sól
5 szt jaja kurze całe
1 szt galaretka brzoskwiniowa
1 szt brzoskwinia w syropie
5 łyżka mąka lubella puszysta tortowa
5 łyżka cukier
25 dek. serek homogenizowany
Przygotowanie
Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie ucierając dodawać po łyżce mąki.
Gdy już mąka zostanie wmieszana dodawać po łyżce piany z białek. Gdy masa będzie jednolita należy rozsmarować ją na blaszce i piec około 25 minut w temp. 180 stopni.
Po upieczeniu ciasto na roladę ułożyć na ściereczce i zwinąć na kształt rolady. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku. Odstawić do wystygnięcia.
Gdy zacznie delikatnie tężeć należy zmiksować ją z serkiem homogenizowanym.
Masę rozsmarować na biszkopcie. Ułożyć na niej pasek brzoskwiń pokrojonych w kostkę.
Ciasto zawijać na kształt rolady. Odstawić do całkowitego stężenia masy.