Rolada z serkiem homogenizowanym

m7
Rolada z serkiem homogenizowanym

0

0 / 0

Łatwa rolada z serkiem homogenizowany i galaretką pomarańczową jest pyszna i uwielbiana nawet przez najmłodszych. Spróbuj naszego nieskomplikowanego przepisu i delektuj się smacznym wypiekiem.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 łyżeczka żelatyna

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. galaretka pomarańczowa

5 łyżka mąka pszenna tortowa

5 łyżka cukier

25 dek. serek homogenizowany

Przygotowanie


1

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie ucierając dodawać po łyżce mąki. Gdy już mąka zostanie wmieszana dodawać po łyżce piany z białek. Mieszać ręcznie (łyżką lub kulką- nie mikserem!) aż do wymieszania wszystkich składników na jednolitą masę.

2

Ciasto rozsmarować na blaszce i piec około 25 minut w temp. 180 stopni. Galaretkę rozpuścić w szklance wody, żelatynę w 3-4 łyżkach wody, żelatynę wymieszać z galaretkę i odstawić.

3

Gdy galaretka zacznie tężeć należy zmiksować ją z serkiem homogenizowanym na jednolitą masę.

4

Masę rozsmarować na biszkopcie i zawinąć go na kształt rolady (mocno).

5

Odstawić do całkowitego stężenia masy. Roladę można polać lukrem, polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły