1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
bazylia
200 Gramów
Pesto czerwone
150 Gramów
ser żółty
300 Gramów
Dynia
2.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.66 Szklanki
oliwa z oliwek
0.66 Szklanki
woda mineralna gazowana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę wymieszać z bazylią i proszkiem do pieczenia. Dolać oliwę oraz mocno gazowaną wodę, posolić i od razu wyrabiać aż ciasto nabierze jednolitej struktury. Ciasto będzie dość twarde. Rozwałkować na wysokość ok. 4 mm i wyciąć dwa kwadraty posmarować je pesto, posypać serem i startą surową dynią- zwinąć w rulon. Końce mocno docisnąć. Posmarować z wierzchu oliwą i piec ok 35 minut w temperaturze ok. 200 stopni.

Opis

Pyszny dodatek do czystych zup albo przekąska

Podobne przepisy

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Maślaki w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Maślaki w occie

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!