Rolada z pesto

m7
Rolada z pesto

1

0 / 0

Pyszny dodatek do czystych zup albo przekąska

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 łyżeczka bazylia

200 g pesto czerwone

150 g ser żółty

300 g dynia

2.50 szkl. mąka pszenna tortowa

0.66 szkl. oliwa z oliwek

0.66 szkl. woda mineralna gazowana

Przygotowanie


1

Mąkę wymieszać z bazylią i proszkiem do pieczenia. Dolać oliwę oraz mocno gazowaną wodę, posolić i od razu wyrabiać aż ciasto nabierze jednolitej struktury. Ciasto będzie dość twarde. Rozwałkować na wysokość ok. 4 mm i wyciąć dwa kwadraty posmarować je pesto, posypać serem i startą surową dynią- zwinąć w rulon. Końce mocno docisnąć. Posmarować z wierzchu oliwą i piec ok 35 minut w temperaturze ok. 200 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły