Rolada z pesto
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rolada z pesto](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7260-1702057999464.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny dodatek do czystych zup albo przekąska
1
0 / 0
Pyszny dodatek do czystych zup albo przekąska
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. bazylia
200 g pesto czerwone
150 g ser żółty
300 g dynia
2.50 szkl. mąka pszenna tortowa
0.66 szkl. oliwa z oliwek
0.66 szkl. woda mineralna gazowana
Przygotowanie
1
Mąkę wymieszać z bazylią i proszkiem do pieczenia. Dolać oliwę oraz mocno gazowaną wodę, posolić i od razu wyrabiać aż ciasto nabierze jednolitej struktury. Ciasto będzie dość twarde. Rozwałkować na wysokość ok. 4 mm i wyciąć dwa kwadraty posmarować je pesto, posypać serem i startą surową dynią- zwinąć w rulon. Końce mocno docisnąć. Posmarować z wierzchu oliwą i piec ok 35 minut w temperaturze ok. 200 stopni.