Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
bazylia
200 Gramów
Pesto czerwone
150 Gramów
ser żółty
300 Gramów
Dynia
2.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.66 Szklanki
oliwa z oliwek
0.66 Szklanki
woda mineralna gazowana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mąkę wymieszać z bazylią i proszkiem do pieczenia. Dolać oliwę oraz mocno gazowaną wodę, posolić i od razu wyrabiać aż ciasto nabierze jednolitej struktury. Ciasto będzie dość twarde. Rozwałkować na wysokość ok. 4 mm i wyciąć dwa kwadraty posmarować je pesto, posypać serem i startą surową dynią- zwinąć w rulon. Końce mocno docisnąć. Posmarować z wierzchu oliwą i piec ok 35 minut w temperaturze ok. 200 stopni.

Opis

Pyszny dodatek do czystych zup albo przekąska

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!