Rolada z pesto

m7

Pyszny dodatek do czystych zup albo przekąska
Wartości odżywcze na porcję
Energia
704
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
47
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszny dodatek do czystych zup albo przekąska
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. bazylia
200 g pesto czerwone
150 g ser żółty
300 g dynia
2.50 szkl. mąka pszenna tortowa
0.66 szkl. oliwa z oliwek
0.66 szkl. woda mineralna gazowana
Przygotowanie
Mąkę wymieszać z bazylią i proszkiem do pieczenia. Dolać oliwę oraz mocno gazowaną wodę, posolić i od razu wyrabiać aż ciasto nabierze jednolitej struktury. Ciasto będzie dość twarde. Rozwałkować na wysokość ok. 4 mm i wyciąć dwa kwadraty posmarować je pesto, posypać serem i startą surową dynią- zwinąć w rulon. Końce mocno docisnąć. Posmarować z wierzchu oliwą i piec ok 35 minut w temperaturze ok. 200 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
704
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
47
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.