0

Składniki

1.5 Kilograma
Tuszka Perliczki Wielkopolskiej DROP
0.5 Kilograma
boczek wędzony
1 Łyżeczka
majeranek
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
1 Łyżeczka
papryka
2 Sztuki
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Perliczkę umyć, mięso wraz ze skórą wyluzować z kości w jednym płacie. Uzyskany płat rozłożyć na stole, zgrubienia mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem, posypać delikatnie solą, pieprzem, majerankiem i papryką oraz natrzeć roztartymi ząbkami czosnku.
  2. Na tak przygotowaną tuszkę ułożyć pokrojony w plastry parzony boczek wędzony, całość starannie zwinąć w roladę, owinąć w folię aluminiową.
  3. Przygotowaną roladę ułożyć na blaszce do pieczenia lub w otwartej brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 150 st. C ok. 45 min. Po tym czasie odwinąć z folii i dalej piec 15 min. W temp.180 st. C.
  4. Podawać pokrojoną w plastry i przystrojoną gotowanymi warzywami i zieloną pietruszką.

Opis

Stopień trudności: średniotrudne kaloryczność: średniokaloryczne

Podobne przepisy

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Przepis
Średni Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Polędwiczki w cieście francuskim

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki w cieście francuskim

Nadziewane kiełbaski z grilla

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Nadziewane kiełbaski z grilla

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Bigos z młodej kapusty

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!