Example thumb
0

Składniki

1.5 Kilograma
Tuszka Perliczki Wielkopolskiej DROP
0.5 Kilograma
boczek wędzony
1 Łyżeczka
majeranek
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
1 Łyżeczka
papryka
2 Sztuki
czosnek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Perliczkę umyć, mięso wraz ze skórą wyluzować z kości w jednym płacie. Uzyskany płat rozłożyć na stole, zgrubienia mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem, posypać delikatnie solą, pieprzem, majerankiem i papryką oraz natrzeć roztartymi ząbkami czosnku.
  2. Na tak przygotowaną tuszkę ułożyć pokrojony w plastry parzony boczek wędzony, całość starannie zwinąć w roladę, owinąć w folię aluminiową.
  3. Przygotowaną roladę ułożyć na blaszce do pieczenia lub w otwartej brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 150 st. C ok. 45 min. Po tym czasie odwinąć z folii i dalej piec 15 min. W temp.180 st. C.
  4. Podawać pokrojoną w plastry i przystrojoną gotowanymi warzywami i zieloną pietruszką.

Opis

Stopień trudności: średniotrudne kaloryczność: średniokaloryczne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!