Rolada z mięsa mielonego nadziewana serem i szynką

katarzyna.mon
Rolada z mięsa mielonego nadziewana serem i szynką

0

0 / 0

Pyszna rolada z mięsa mielonego, nadziewana serem żółtym i szynką, posmarowana Ketchupem Kotlin. Idealnie nadaje się na obiad lub kolację, również romantyczną we dwoje. Można odgrzewać nawet wielokrotnie.

9

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg mięso mielone wieprzowe

15 dek. szynka drobiowa

15 dek. ser żółty

10 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

1 szt. jajko

0.50 łyżeczka sól

1 łyżeczka pieprz

2 łyżka przyprawa do mięsa mielonego

4 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy: sól, pieprz, przyprawę do mięsa mielonego. Dokładnie wymieszać, aż wszystkie składniki się połączą.

2

Rozłożyć folię aluminiową, na niej rozłożyć mięso tak by powstał średniej grubości płat.

3

Mięso smarujemy połową ketchupu Kotlin, układamy ser, a następnie szynkę.

4

Za pomocą foli aluminiowej zwijamy mięso w roladę tak, aby folia nie została w środku. Roladę zagnieść po bokach, by nic nie wystawało ze środka i zawinąć w folię aluminiową. Wkładamy do piekarnika na 30 minut.

5

Po upływie 30 minut, wyciągamy roladę z piekarnika, rozrywamy folię i smarujemy resztą ketchupu. Ponownie wkładamy na 30 minut do piekarnika.

6

Po upływie 30 minut roladę wyciągamy, kroimy w grube plastry i podajemy z ulubiona surówką. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły