0

Składniki

0.5 Kilograma
Mięso mielone wieprzowe
15 Dekagramów
Szynka drobiowa
15 Dekagramów
ser żółty
10 Łyżek
ingridient
Ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii
1 Sztuka
jajko
0.5 Łyżeczki
sól
1 Łyżeczka
pieprz
2 Łyżki
Przyprawa do mięsa mielonego
4 Łyżki
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy: sól, pieprz, przyprawę do mięsa mielonego. Dokładnie wymieszać, aż wszystkie składniki się połączą.
  2. Rozłożyć folię aluminiową, na niej rozłożyć mięso tak by powstał średniej grubości płat.
  3. Mięso smarujemy połową ketchupu Kotlin, układamy ser, a następnie szynkę.
  4. Za pomocą foli aluminiowej zwijamy mięso w roladę tak, aby folia nie została w środku. Roladę zagnieść po bokach, by nic nie wystawało ze środka i zawinąć w folię aluminiową. Wkładamy do piekarnika na 30 minut.
  5. Po upływie 30 minut, wyciągamy roladę z piekarnika, rozrywamy folię i smarujemy resztą ketchupu. Ponownie wkładamy na 30 minut do piekarnika.
  6. Po upływie 30 minut roladę wyciągamy, kroimy w grube plastry i podajemy z ulubiona surówką. Smacznego!

Opis

Pyszna rolada z mięsa mielonego, nadziewana serem żółtym i szynką, posmarowana Ketchupem Kotlin. Idealnie nadaje się na obiad lub kolację, również romantyczną we dwoje. Można odgrzewać nawet wielokrotnie.

Podobne przepisy

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Makaron zapiekany z pomidorami

Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Kluski leniwe

Łatwy Do 40 min
Kluski leniwe

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!