Rolada z mięsa mielonego nadziewana serem i szynką
katarzyna.mon
Pyszna rolada z mięsa mielonego, nadziewana serem żółtym i szynką, posmarowana Ketchupem Kotlin. Idealnie nadaje się na obiad lub kolację, również romantyczną we dwoje. Można odgrzewać nawet wielokrotnie.
0
0 / 0
Pyszna rolada z mięsa mielonego, nadziewana serem żółtym i szynką, posmarowana Ketchupem Kotlin. Idealnie nadaje się na obiad lub kolację, również romantyczną we dwoje. Można odgrzewać nawet wielokrotnie.
9
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg mięso mielone wieprzowe
15 dag. szynka drobiowa
15 dag. ser żółty
10 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
1 szt. jajko
0.50 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
2 łyżka przyprawa do mięsa mielonego
4 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy: sól, pieprz, przyprawę do mięsa mielonego. Dokładnie wymieszać, aż wszystkie składniki się połączą.
Rozłożyć folię aluminiową, na niej rozłożyć mięso tak by powstał średniej grubości płat.
Mięso smarujemy połową ketchupu Kotlin, układamy ser, a następnie szynkę.
Za pomocą foli aluminiowej zwijamy mięso w roladę tak, aby folia nie została w środku. Roladę zagnieść po bokach, by nic nie wystawało ze środka i zawinąć w folię aluminiową. Wkładamy do piekarnika na 30 minut.
Po upływie 30 minut, wyciągamy roladę z piekarnika, rozrywamy folię i smarujemy resztą ketchupu. Ponownie wkładamy na 30 minut do piekarnika.
Po upływie 30 minut roladę wyciągamy, kroimy w grube plastry i podajemy z ulubiona surówką. Smacznego!