0

Składniki

0.5 Kilograma
mięso mielone
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
Carry
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
Maggi
1 Szczypta
chili
1 Szczypta
Czosnek mielony
1 Sztuka
Mała cebula
1 Sztuka
jajko
3 Łyżki
ser żółty
1 Łyżka
bułka tarta
15 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso wymieszać z przyprawami, jajkiem i odrobiną bułki tartej.
  2. Następnie posypać blat kuchenny bułką tarta, ażeby się mięso nie przykleiło do niego.
  3. Mieso rozwałkować na placek o grubości 1 cm, posmarować musztardą, dać cebulę, pieczarki pokrojone w plastry i posypać żółtym serem.
  4. Całość zwinąć jak roladę.
  5. Owinąć w folię aluminiową i dać do piekarnika na godzinę, w temp. 180 stopni.

Opis

Roladę można podawać na zimno jak i na gorąco. Ja ją uwielbiam z sosem pieczarkowym domowej roboty i ryżem lub makaronem. A mąż zimną na chlebie.

Podobne przepisy

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Kotlety z ryżu i pieczarek

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety z ryżu i pieczarek

Zdrowy burger z indykiem, mozzarellą i ketchupem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zdrowy burger z indykiem, mozzarellą i ketchupem

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Makaron nadziewany

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron nadziewany

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!