Rolada z mielonego

m7
Rolada z mielonego

0

0 / 0

Roladę można podawać na zimno jak i na gorąco. Ja ją uwielbiam z sosem pieczarkowym domowej roboty i ryżem lub makaronem. A mąż zimną na chlebie.

14

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kg mięso mielone

1 szcz. gałka muszkatołowa

1 szcz. carry

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. maggi

1 szcz. chili

1 szcz. czosnek mielony

1 szt. cebula

1 szt. jajko

3 łyżka ser żółty

1 łyżka bułka tarta

15 dek. pieczarki

1 szt. marchew

Przygotowanie


1

Mięso wymieszać z przyprawami, jajkiem i odrobiną bułki tartej.

2

Następnie posypać blat kuchenny bułką tarta, ażeby się mięso nie przykleiło do niego.

3

Mieso rozwałkować na placek o grubości 1 cm, posmarować musztardą, dać cebulę, pokrojoną marchew, pieczarki pokrojone w plastry i posypać żółtym serem.

4

Całość zwinąć jak roladę.

5

Owinąć w folię aluminiową i dać do piekarnika na godzinę, w temp. 180 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły