Rolada z mielonego
m7
Roladę można podawać na zimno jak i na gorąco. Ja ją uwielbiam z sosem pieczarkowym domowej roboty i ryżem lub makaronem. A mąż zimną na chlebie.
0
0 / 0
Roladę można podawać na zimno jak i na gorąco. Ja ją uwielbiam z sosem pieczarkowym domowej roboty i ryżem lub makaronem. A mąż zimną na chlebie.
14
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kg mięso mielone
1 szcz. gałka muszkatołowa
1 szcz. carry
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. maggi
1 szcz. chili
1 szcz. czosnek mielony
1 szt. cebula
1 szt. jajko
3 łyżka ser żółty
1 łyżka bułka tarta
15 dek. pieczarki
1 szt. marchew
Przygotowanie
Mięso wymieszać z przyprawami, jajkiem i odrobiną bułki tartej.
Następnie posypać blat kuchenny bułką tarta, ażeby się mięso nie przykleiło do niego.
Mieso rozwałkować na placek o grubości 1 cm, posmarować musztardą, dać cebulę, pokrojoną marchew, pieczarki pokrojone w plastry i posypać żółtym serem.
Całość zwinąć jak roladę.
Owinąć w folię aluminiową i dać do piekarnika na godzinę, w temp. 180 stopni.