0

Składniki

0.5 Kilograma
mięso mielone
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
Carry
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
Maggi
1 Szczypta
chili
1 Szczypta
Czosnek mielony
1 Sztuka
Mała cebula
1 Sztuka
jajko
3 Łyżki
ser żółty
1 Łyżka
bułka tarta
15 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso wymieszać z przyprawami, jajkiem i odrobiną bułki tartej.
  2. Następnie posypać blat kuchenny bułką tarta, ażeby się mięso nie przykleiło do niego.
  3. Mieso rozwałkować na placek o grubości 1 cm, posmarować musztardą, dać cebulę, pieczarki pokrojone w plastry i posypać żółtym serem.
  4. Całość zwinąć jak roladę.
  5. Owinąć w folię aluminiową i dać do piekarnika na godzinę, w temp. 180 stopni.

Opis

Roladę można podawać na zimno jak i na gorąco. Ja ją uwielbiam z sosem pieczarkowym domowej roboty i ryżem lub makaronem. A mąż zimną na chlebie.

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Makaron zapiekany z pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!