Example thumb
2

Składniki

50 Mililitrów
wódka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Masa do tortu
5 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
5 Dekagramów
Cukier kryształ
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywno
  2. stopniowo dodawac cukier nadal ubijając
  3. dodac żółtka-ubijac.
  4. na sam koniec dodac mąkę z proszkiem do pieczenia-mieszać już delikatnie łyzką drewnianą.
  5. masę wyłożyć na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  6. piec 180 stopniach przez 10-15 minut
  7. gorącą jeszcze rolade(sciągnąć papier) połozyc na wilgotna sciereczkę,zawinąć w rulon i zostawić do wystudzenia.
  8. masę ubic.
  9. napończoawć biszkopt wódka
  10. biszkopt posmarować masą trochę masy zostawic do dekoracji rolady ,zwinąć w rulon.
  11. udekorować rolade.

Opis

Coś bardzo szybkiego do zrobienia.....Można dać jaką chce się masę.Ja dałam masę ajerkoniak...Palce lizać.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!