Rolada z jabłkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rolada z jabłkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975343190.jpeg&w=3840&q=75)
Rolada z jabłkami
0
0 / 0
Rolada z jabłkami
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.75 szkl. mąka pszenna tortowa
4 szt. jaja kurze całe
5 szt. jabłko
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
1
1.Białka ubić z cukrem, dodając żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia.
2
2.Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
3
3.Blaszkę wyłożyć pergaminem i rozłożyć na nim starte jabłka.
4
4.Na jabłka wylać przygotowane ciasto i wyrównać powierzchnię.
5
5.Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec na złoto kolor. 6.Upieczone ciasto wyłożyć na ściereczkę, zdjąć pergamin i zwinąć roladę.
6
7.Roladę udekorować wg uznania.