Rolada z jabłkami

m7

Rolada z jabłkami
Wartości odżywcze na porcję
Energia
205
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Rolada z jabłkami
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.75 szkl. mąka pszenna tortowa
4 szt. jaja kurze całe
5 szt. jabłko
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
1.Białka ubić z cukrem, dodając żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia.
2.Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
3.Blaszkę wyłożyć pergaminem i rozłożyć na nim starte jabłka.
4.Na jabłka wylać przygotowane ciasto i wyrównać powierzchnię.
5.Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec na złoto kolor. 6.Upieczone ciasto wyłożyć na ściereczkę, zdjąć pergamin i zwinąć roladę.
7.Roladę udekorować wg uznania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
205
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.