Rolada z jabłkami

m7
Rolada z jabłkami

0

0 / 0

Rolada z jabłkami

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

0.75 szkl. mąka pszenna tortowa

4 szt. jaja kurze całe

5 szt. jabłko

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

1.Białka ubić z cukrem, dodając żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia.

2

2.Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

3

3.Blaszkę wyłożyć pergaminem i rozłożyć na nim starte jabłka.

4

4.Na jabłka wylać przygotowane ciasto i wyrównać powierzchnię.

5

5.Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec na złoto kolor. 6.Upieczone ciasto wyłożyć na ściereczkę, zdjąć pergamin i zwinąć roladę.

6

7.Roladę udekorować wg uznania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

205

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły