Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
800 Gramów
Filet z indyka
6 Sztuk
pomidory suszone
1 Sztuka
mozzarella
6 Sztuk
bazylia
0.3 Sztuki
feta
2 Łyżki
czosnek
3 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Oczyszczony filet kładziemy na foli, rozkrawamy na płasko, przykrywamy folią, aby tłuczkiem nie zniszczyć powierzchni mięsa i powoli równomiernie rozbijamy filet najcieniej, jak się da ale uważajac, zeby nie powstały dziury. Następnie filet solimy, oprószyłam świeżo zmielonym czarnym pieprzem, posypałam czosnkiem granulowanym.
  2. Na mięsie z boku układam równomiernie warstwę pokrojonej fety, na to pomidory suszone, listki bazyli i przykrywam plasterkami mozzarelli.
  3. Filet zwijamy tak zeby zwinac go w całosci ściśle róznież w folie na ktorej lezał, tak zeby go zostawic na jakies 15 minut i zeby rolada nabrała kształtu. Nastepnie odwijam z folii, wołam meza ktory mi te rolade profesjonalnie zwiazuje :)
  4. Rozgrzewamy patelnie z oliwa smaze roladę z kazdej strony.przez kilka minut.
  5. Potem filet laduje w rekawie foliowym razem z sosem z patelni i do piekarnika nagrzanego do 180st. na jakies 40 minut. W trakcie pieczenia przewrociłam go raz. Po upieczeniu zdjełam sznurek i pokroiłam ostrym nozem w plastry.

Opis

Indyk pachnący południem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!