Rolada z indyka ze śródziemnomorskim nadzieniem

m7
Rolada z indyka ze śródziemnomorskim nadzieniem

0

0 / 0

Indyk pachnący południem

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

800 g filet z indyka

6 szt. pomidory suszone

1 szt. mozzarella

6 szt. bazylia

0.30 szt. feta

2 łyżka czosnek

3 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Oczyszczony filet kładziemy na foli, rozkrawamy na płasko, przykrywamy folią, aby tłuczkiem nie zniszczyć powierzchni mięsa i powoli równomiernie rozbijamy filet najcieniej, jak się da ale uważajac, zeby nie powstały dziury. Następnie filet solimy, oprószyłam świeżo zmielonym czarnym pieprzem, posypałam czosnkiem granulowanym.

2

Na mięsie z boku układam równomiernie warstwę pokrojonej fety, na to pomidory suszone, listki bazyli i przykrywam plasterkami mozzarelli.

3

Filet zwijamy tak zeby zwinac go w całosci ściśle róznież w folie na ktorej lezał, tak zeby go zostawic na jakies 15 minut i zeby rolada nabrała kształtu. Nastepnie odwijam z folii, wołam meza ktory mi te rolade profesjonalnie zwiazuje :)

4

Rozgrzewamy patelnie z oliwa smaze roladę z kazdej strony.przez kilka minut.

5

Potem filet laduje w rekawie foliowym razem z sosem z patelni i do piekarnika nagrzanego do 180st. na jakies 40 minut. W trakcie pieczenia przewrociłam go raz. Po upieczeniu zdjełam sznurek i pokroiłam ostrym nozem w plastry.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły