Rolada z indyka
m7
Bardzo ładnie wygląda na stole i znakomicie smakuje. Smaczna rolada na ciepło, jak i na zimno.
0
0 / 0
Bardzo ładnie wygląda na stole i znakomicie smakuje. Smaczna rolada na ciepło, jak i na zimno.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg pierś indycza bez skóry
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
25 dek. śliwki suszone
15 dek. masło
0.50 szkl. wino czerwone
Przygotowanie
1
Śliwki moczymy w winie przez kilka godzin.
2
Następnie mięso rozbijamy i wyrównujemy, nacieramy solą oraz pieprzem.
3
Mięso smarujemy masłem, kładziemy suszone śliwki, zwijamy roladę, obwiązujemy sznurkiem.
4
Całą roladę oblewamy pozostałym masłem, zawijamy w folię i pieczemy.
5
Czas pieczenia jest różny w zależności od piekarnika.