Rolada z indyka

m7

Bardzo ładnie wygląda na stole i znakomicie smakuje. Smaczna rolada na ciepło, jak i na zimno.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
456
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Bardzo ładnie wygląda na stole i znakomicie smakuje. Smaczna rolada na ciepło, jak i na zimno.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg pierś indycza bez skóry
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
25 dag. śliwki suszone
15 dag. masło
0.50 szkl. wino czerwone
Przygotowanie
Śliwki moczymy w winie przez kilka godzin.
Następnie mięso rozbijamy i wyrównujemy, nacieramy solą oraz pieprzem.
Mięso smarujemy masłem, kładziemy suszone śliwki, zwijamy roladę, obwiązujemy sznurkiem.
Całą roladę oblewamy pozostałym masłem, zawijamy w folię i pieczemy.
Czas pieczenia jest różny w zależności od piekarnika.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
456
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.