Rolada z indyka

m7
Rolada z indyka

0

0 / 0

Bardzo ładnie wygląda na stole i znakomicie smakuje. Smaczna rolada na ciepło, jak i na zimno.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg pierś indycza bez skóry

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

25 dag. śliwki suszone

15 dag. masło

0.50 szkl. wino czerwone

Przygotowanie


1

Śliwki moczymy w winie przez kilka godzin.

2

Następnie mięso rozbijamy i wyrównujemy, nacieramy solą oraz pieprzem.

3

Mięso smarujemy masłem, kładziemy suszone śliwki, zwijamy roladę, obwiązujemy sznurkiem.

4

Całą roladę oblewamy pozostałym masłem, zawijamy w folię i pieczemy.

5

Czas pieczenia jest różny w zależności od piekarnika.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły