Rolada z indyka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rolada z indyka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976291718.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo ładnie wygląda na stole i znakomicie smakuje. Smaczna rolada na ciepło, jak i na zimno.
0
0 / 0
Bardzo ładnie wygląda na stole i znakomicie smakuje. Smaczna rolada na ciepło, jak i na zimno.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg pierś indycza bez skóry
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
25 dag. śliwki suszone
15 dag. masło
0.50 szkl. wino czerwone
Przygotowanie
1
Śliwki moczymy w winie przez kilka godzin.
2
Następnie mięso rozbijamy i wyrównujemy, nacieramy solą oraz pieprzem.
3
Mięso smarujemy masłem, kładziemy suszone śliwki, zwijamy roladę, obwiązujemy sznurkiem.
4
Całą roladę oblewamy pozostałym masłem, zawijamy w folię i pieczemy.
5
Czas pieczenia jest różny w zależności od piekarnika.