0

Składniki

1 Kostka
masło
0.75 Szklanki
cukier
4 Sztuki
banan
1 Sztuka
galaretka cytrynowa
1 Sztuka
herbatniki
1 Sztuka
Wafle tortowe
2 Łyżki
kakao w proszku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. herbatniki drobno kruszymy, 2 sztuki wafli zostawiamy a reszte równiez kruszymy. Pozostawione wafelki namaczamy lekko przegotowaną wodą i przykrywamy sciereczkami (aby dobrze wsiąkły i nie wygiely sie).
  2. Do garnka wrzucamy cukier, maslo i kakao. trzymamy na gazie ciagle mieszając do czasu aż nie rozpusci sie masło, zestawiamy i łączymy z galaretka rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody.
  3. Odrazu wsypujemy pokruszone wafle i herbatniki i dokladnie mieszamy.
  4. Mase dzielimy na 2 czesci i rozkladamy na waflach, na brzego kladziemy obrane bananki i zawijamy.
  5. odkladamy w chlodne miejsce na godzinke aby steżalo

Opis

bardzo smaczna rolada z bananami

Podobne przepisy

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciastka maślane

Średni Do 40 min
Ciastka maślane

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!