Rolada waflowa z bananem

m7
Rolada waflowa z bananem

1

0 / 0

Szybkie "ciasto".

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

100 woda

0.50 szkl. cukier

2 szt. wafle tortowe

30 szt. herbatniki

1 szt. galaretka owocowa

2 szt. banan

3 łyżka kakao decomorreno

20 dag. masło roślinne

Przygotowanie


1

Masło roślinne rozpuszczamy w garnku wraz z cukrem. Gdy cukier rozpuści się całkowicie dodajemy kakao.

2

W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę w połowie szklanki wody( gorącej).

3

Do gotującej się masy dodajemy drobniutko rozkruszone herbatniki i galaretkę ciągle mieszając. Możemy dodać więcej herbatników tak, żeby masa była dość gęsta.

4

Wafle tortowe układamy obok siebie, rozsmarowujemy na nich masę, na jednym boku układamy banany i zwijamy wafle na kształt rolady.

5

Następnie zawijamy ją w folię spożywczą i odstawiamy do całkowitego stężenia masy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

214

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły