Rolada waflowa z bananem
m7
Szybkie "ciasto".
Wartości odżywcze na porcję
Energia
214
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Szybkie "ciasto".
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
100 woda
0.50 szkl. cukier
2 szt. wafle tortowe
30 szt. herbatniki
1 szt. galaretka owocowa
2 szt. banan
3 łyżka kakao decomorreno
20 dag. masło roślinne
Przygotowanie
Masło roślinne rozpuszczamy w garnku wraz z cukrem. Gdy cukier rozpuści się całkowicie dodajemy kakao.
W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę w połowie szklanki wody( gorącej).
Do gotującej się masy dodajemy drobniutko rozkruszone herbatniki i galaretkę ciągle mieszając. Możemy dodać więcej herbatników tak, żeby masa była dość gęsta.
Wafle tortowe układamy obok siebie, rozsmarowujemy na nich masę, na jednym boku układamy banany i zwijamy wafle na kształt rolady.
Następnie zawijamy ją w folię spożywczą i odstawiamy do całkowitego stężenia masy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
214
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.