Rolada ubijana z kremem

m7
Rolada ubijana z kremem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Szybka rolada na niedzielny deser

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

5 szt. jaja kurze całe

2 szt. żółtko jaja kurzego

4 łyżka cukier

4 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka kakao decomorreno

7 łyżka cukier puder

2 łyżka sok z cytryny

30 dag. margaryna zwykła

Przygotowanie


Jajka z cukrem ubijamy na parze na piane puszystą ,zdejmujemy z pary i jeszcze chwile ubijamy do zupełnie zimnej masy.

Dodajemy mąkę z kakaem i lekko mieszamy w jedną stronę .

Blachę wykładamy papierem pergaminowym,smarujemy i wylewamy masę .Piec ok 15 min.

Krem do rolady :

Margarynę mieszamy z cukrem do białości ,pod koniec dodajemy stopniowo po 1 żółtku ,wciąż mieszamy.

Następnie dodajemy sok z cytryny lub kwasek cytrynowy i przekładamy roladę .

Wartości odżywcze na porcję


Energia

339

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły