Rolada szpinakowa z fetą i łososiem
lubella
.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
621
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
83
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.5 / 6
.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. ciasto francuskie
400 g mrożony szpinak
120 g ser feta
200 g łosoś wędzony
1 szt. szalotka
1 szt. ząbek czosnku
1 szkl. lubella corn flakes pełne ziarno
1 szt. masło klarowane
1 szt. jajko roztrzepane
Przygotowanie
Na rozgrzanym maśle podsmażyć drobno posiekaną cebulę oraz szpinak z dodatkiem sprasowanego czosnku, kiedy cała woda odparuje szpinak odstawić z ognia i ostudzić.
Fetę pokroić w drobną kostkę, dodać do szpinaku, wymieszać.
Rozłożyć ciasto francuskie, rozsmarować masę szpinakową, a przy jednym z dłuższych brzegów ułożyć łososia pokrojonego w cienkie paski o grubości około 1 cm.
Ciasto zwinąć w rulon, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kruszonką z płatków.
Piec przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
621
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
83
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.