Rolada szpinakowa z fetą i łososiem

lubella
Rolada szpinakowa z fetą i łososiem

0

3.5 / 6

.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. ciasto francuskie

400 g mrożony szpinak

120 g ser feta

200 g łosoś wędzony

1 szt. szalotka

1 szt. ząbek czosnku

1 szkl. lubella corn flakes pełne ziarno

1 szt. masło klarowane

1 szt. jajko roztrzepane

Przygotowanie


1

Na rozgrzanym maśle podsmażyć drobno posiekaną cebulę oraz szpinak z dodatkiem sprasowanego czosnku, kiedy cała woda odparuje szpinak odstawić z ognia i ostudzić.

2

Fetę pokroić w drobną kostkę, dodać do szpinaku, wymieszać.

3

Rozłożyć ciasto francuskie, rozsmarować masę szpinakową, a przy jednym z dłuższych brzegów ułożyć łososia pokrojonego w cienkie paski o grubości około 1 cm.

4

Ciasto zwinąć w rulon, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kruszonką z płatków.

5

Piec przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły