0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Litr
śmietanka kremowa 30%
10 Sztuk
jaja kurze całe
1 Dekagram
śmietana
10 Łyżek
mąka
10 Łyżek
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Żółtka oddzielić od białek. Ubić żółtka z cukrem do białości, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę na sztywno, wmieszać do masy żółtkowej, lekko wymieszać. Ciasto wylać na papier pergaminowy, wysmarowanym tłuszczem, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor. Krem
  2. śmietanę schłodzić, ubić z śmietan-fixem. Wystudzoną roladę przełożyć ubitą śmietaną, zwinąć i włożyć do lodówki.

Opis

Ciasto jest lekkie i takie śmietankowe.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!