0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Litr
śmietanka kremowa 30%
10 Sztuk
jaja kurze całe
1 Dekagram
śmietana
10 Łyżek
mąka
10 Łyżek
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka oddzielić od białek. Ubić żółtka z cukrem do białości, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę na sztywno, wmieszać do masy żółtkowej, lekko wymieszać. Ciasto wylać na papier pergaminowy, wysmarowanym tłuszczem, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor. Krem
  2. śmietanę schłodzić, ubić z śmietan-fixem. Wystudzoną roladę przełożyć ubitą śmietaną, zwinąć i włożyć do lodówki.

Opis

Ciasto jest lekkie i takie śmietankowe.

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!