Rolada serowo-grzybowa

m7
Rolada serowo-grzybowa

0

0 / 0

rolada serowa - bardzo smaczna

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg ser żółty

0.50 kg pieczarki

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka pieprz

1 szt. nać pietruszki

1 łyżka masło

Przygotowanie


1

pieczarki myjemy i kroimy w cienkie półplaterki, po czym smażymy do miekkosci na masle, gdy sa juz miekkie, to doprawiamy pieprzem i solą, siekamy drobno natke pietruszki, wrzucamy do garnka i dokladnie mieszamy. Odtsawic do wystygniecia (ale nie moga byc zimne).

2

w tym czasie nastawiamy duży garnek wody, całą kostke sera wrzucamy do specjalnej foli zawiązujmy i gdy woda sie gotuje to wrzucamy i trzymamy w niej (ciagle sie ma gotowac) ok 5-8 minut. Tak aby ser sie całkowicie roztopil.

3

Wyciagamy z wody, szybko rozcinamy folie i wylewamy ser na blat, lekko rozciagamy dłonmi by powstal prostoką nieco wiekszy niz tradycyjna blaszka do ciast. Wykładamy na to pioeczarki, rozprowadzamy równomiernie i jeszcze cieple zawijamy w rolade, owijamy w folie aluminiowa i ostawiamy na kilka godzin do stęzenia

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły