Rolada serowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rolada serowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699972978901.jpeg&w=3840&q=75)
Dla lubiących serowe potrawy :)
0
0 / 0
Dla lubiących serowe potrawy :)
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. koperek lub kminek
1 łyżecz. zielona pietruszka
200 g serek topiony
40 g masło
1 szt. kostka sera żółtego
4 szt. pomidor
4 szt. papryka
Przygotowanie
Do wrzątku wrzucić przekrojony wzdłuż ser żółty i trzymać pod przykryciek aż zmięknie.
W tym czasie przygotować farsz ze se4ra topinego.Serki razem z masłem rozetrzeć na gładką mase.
Do masy dodać wymienione wyżej dodatki wg.gustu i smaku.
Jeżeli widelec wchodzi w ser jak w masło,to należy go wyłożyć na deskę i rozwałkować składając dwie części w jednolity "placek".Posmarować "placek" farszem serowym z dodatkami i zwinąć roladę.Wstawić do lodówki na drugi dzień rolada gotowa smaczna i zdrowa.