0

Składniki

1 Szczypta
Koperek lub kminek
1 Łyżeczka
Zielona pietruszka
200 Gramów
Serek topiony
40 Gramów
Masło lub margaryna
1 Sztuka
Kostka sera żółtego
4 Sztuki
pomidor
4 Sztuki
papryka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do wrzątku wrzucić przekrojony wzdłuż ser żółty i trzymać pod przykryciek aż zmięknie.
  2. W tym czasie przygotować farsz ze se4ra topinego.Serki razem z masłem rozetrzeć na gładką mase.
  3. Do masy dodać wymienione wyżej dodatki wg.gustu i smaku.
  4. Jeżeli widelec wchodzi w ser jak w masło,to należy go wyłożyć na deskę i rozwałkować składając dwie części w jednolity "placek".Posmarować "placek" farszem serowym z dodatkami i zwinąć roladę.Wstawić do lodówki na drugi dzień rolada gotowa smaczna i zdrowa.

Opis

Dla lubiących serowe potrawy :)

Podobne przepisy

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pomidorkami

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!