0

Składniki

2 Kilogramy
schab bez kości
2 Szczypty
pieprz czarny
2 Szczypty
papryka czerwona słodka
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
2 Sztuki
Kiełbasa biała
2 Łyżki
musztarda
1 Łyżka
majeranek
30 Dekagramów
Ser gouda tłusty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab rozkroić na prostokąt, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć przyprawą, pieprzem i majerankiem.
  2. Kiełbaski obrać z osłonki i pokroić w poprzek w cienkie plastry, ser w 1 cm pasy i rozłożyć na mięsie, posmarować musztardą i zrolować. Obwiązać nicią. Oprószyć papryką i przyprawą.
  3. Przełożyć do naczynia do zapiekania, skropić olejem.
  4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C.
  5. Piec 20 minut, a następnie zmniejszyć temp do 180°C i piec jeszcze przez 75 minut.

Opis

Smakowicie i obficie.

Podobne przepisy

Kaczka z owocami

Średni Ponad 3 godz
Kaczka z owocami

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchup...

Łatwy Do 2 godz
Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchup...

Kaczka z jabłkami

Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!