Rolada schabowa z serem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rolada schabowa z serem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973415388.jpeg&w=3840&q=75)
Smakowicie i obficie, czyli rolada schabowa z kiełbasą i serem w środku z dodatkiem musztardy.
0
0 / 0
Smakowicie i obficie, czyli rolada schabowa z kiełbasą i serem w środku z dodatkiem musztardy.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 kg schab bez kości
2 szczyp. pieprz czarny
2 szczyp. papryka czerwona słodka
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
2 szt. kiełbasa biała
2 łyżka musztarda
1 łyżka majeranek
30 dag. ser gouda tłusty
Przygotowanie
Schab rozkroić na prostokąt, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć przyprawą, pieprzem i majerankiem.
Kiełbaski obrać z osłonki i pokroić w poprzek w cienkie plastry, ser w 1 cm pasy i rozłożyć na mięsie, posmarować musztardą i zrolować. Obwiązać nicią. Oprószyć papryką i przyprawą.
Przełożyć do naczynia do zapiekania, skropić olejem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C.
Piec 20 minut, a następnie zmniejszyć temp do 180°C i piec jeszcze przez 75 minut.