0

Składniki

2 Kilogramy
schab bez kości
2 Szczypty
pieprz czarny
2 Szczypty
papryka czerwona słodka
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
2 Sztuki
Kiełbasa biała
2 Łyżki
musztarda
1 Łyżka
majeranek
30 Dekagramów
Ser gouda tłusty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Schab rozkroić na prostokąt, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć przyprawą, pieprzem i majerankiem.
  2. Kiełbaski obrać z osłonki i pokroić w poprzek w cienkie plastry, ser w 1 cm pasy i rozłożyć na mięsie, posmarować musztardą i zrolować. Obwiązać nicią. Oprószyć papryką i przyprawą.
  3. Przełożyć do naczynia do zapiekania, skropić olejem.
  4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C.
  5. Piec 20 minut, a następnie zmniejszyć temp do 180°C i piec jeszcze przez 75 minut.

Opis

Smakowicie i obficie.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!