Rolada schabowa z serem

m7

Smakowicie i obficie, czyli rolada schabowa z kiełbasą i serem w środku z dodatkiem musztardy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
543
kcal
Białka
77
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smakowicie i obficie, czyli rolada schabowa z kiełbasą i serem w środku z dodatkiem musztardy.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 kg schab bez kości
2 szczyp. pieprz czarny
2 szczyp. papryka czerwona słodka
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
2 szt. kiełbasa biała
2 łyżka musztarda
1 łyżka majeranek
30 dag. ser gouda tłusty
Przygotowanie
Schab rozkroić na prostokąt, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć przyprawą, pieprzem i majerankiem.
Kiełbaski obrać z osłonki i pokroić w poprzek w cienkie plastry, ser w 1 cm pasy i rozłożyć na mięsie, posmarować musztardą i zrolować. Obwiązać nicią. Oprószyć papryką i przyprawą.
Przełożyć do naczynia do zapiekania, skropić olejem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C.
Piec 20 minut, a następnie zmniejszyć temp do 180°C i piec jeszcze przez 75 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
543
kcal
Białka
77
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.