Rolada schabowa z serem

m7
Rolada schabowa z serem

0

0 / 0

Smakowicie i obficie, czyli rolada schabowa z kiełbasą i serem w środku z dodatkiem musztardy.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 kg schab bez kości

2 szcz. pieprz czarny

2 szcz. papryka czerwona słodka

1 łyżeczka przyprawa typu vegeta

2 szt. kiełbasa biała

2 łyżka musztarda

1 łyżka majeranek

30 dek. ser gouda tłusty

Przygotowanie


1

Schab rozkroić na prostokąt, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć przyprawą, pieprzem i majerankiem.

2

Kiełbaski obrać z osłonki i pokroić w poprzek w cienkie plastry, ser w 1 cm pasy i rozłożyć na mięsie, posmarować musztardą i zrolować. Obwiązać nicią. Oprószyć papryką i przyprawą.

3

Przełożyć do naczynia do zapiekania, skropić olejem.

4

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C.

5

Piec 20 minut, a następnie zmniejszyć temp do 180°C i piec jeszcze przez 75 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły